Termoplastsektionen udforsker italiensk industri og kultur

Italien studietur termoplastsektionen

Termoplastsektion har gennemført en begivenhedsrig studietur i Italien. Med 26 deltagere fra Plastindustrien spændte turen fra Milano til Bologna med besøg hos producenterne Cannon og Faerch, kulturelle og kulinariske oplevelser og en rundtur på Ferrari-fabrikken i Maranello.

Del:

26 deltagere fra København rejste til Milano for at deltage i en studietur, arrangeret af Plastindustriens Termoplastsektion. Turen begyndte i Milano og spændte derefter over Verona og Bologna i løbet af tre forårsdage.

Virksomhedsbesøg og vinsmagning

Førstedagen startede med et besøg på Cannon, der med hovedkvarter i Milano er verdens største producent af doseringssystemer og komplette produktionslinjer til produktion af polyuretan, foruden produktion af mikserudstyr og presser til andre reaktive polymerer og kompositmaterialer. Cannon har været repræsenteret af Nortec-Cannon siden 1969, og har opnået en stor udbredelse i Norden.

Herefter gik busturen på tværs af Lombardiet til Veneto-regionen, hvor vi besøgte vingården Corte Moschina til en rundtur og efterfølgende vinsmagning af et delikat udvalg af vingårdens produktion

Andendagen lagde ud med et besøg hos Faerchs fabrik i Castelbelforte. Med en stor produktion af emballage til fødevareindustrien har Faerch sat et markant aftryk i indretning samt drift af fabrikken, der sideløbende er blevet renoveret og opdateret med fokus på arbejdsflow og udstyr i forbindelse med konvertering fra EPS til PET.

Blandt andet oplevede deltagerne Europas største PET fladfolie extruder, der kan levere + 20.000 ton fladfolie i A-PET og C-PET.

Ferrari-museum og kulinariske oplevelser

Herefter gik turen til Ferrari-fabrikken i Maranello, hvor der ventede en fabriksrundtur samt besøg på den ikoniske Fiorano testbane, hvor Michael Schumacher stadig har rekorden for hurtigste gennemkørsel. Dernæst besøgte deltagerne Ferrari-museet med en imponerende samling biler gennem tiderne samt fortælling om det ikoniske bilmærkes aftryk på den globale bilindustri.

Turen blev rundet af i Bologna, hvor gruppen efter en lang dag blev installeret på et hotel i bydelen Bolognina. Turens formelt set sidste punkt var en udsøgt middag på Jazz-restauranten Cantina Bentivoglio, hvor den treretters menu var akkompagneret af et lokalt jazzband.

Sidstedagen var afsat til sightseeing og hjemrejse, mens dem, der havde mulighed for at blive, var inviteret på en kort byvandring med en lokal dansktalende guide, der gav en fin introduktion til byen, dens historie og ikke mindst bugnende madmarked.