Har du et forslag til, hvordan bearbejdningsvirksomheden IMAS kan affaldssortere, så materialer bliver genanvendt og genbrugt frem for at blive deponeret? Så er det måske din idé, der bliver hyldet som vinder af den allerførste challenge hos produktionsklyngen MADE.
Den mest kvalificerede ansøger får godkendt projektidéen og vil sammen med IMAS opbygge en demonstrator af forslaget, hvor de får finansieret deres arbejdstid op til 150.000 kr.
Virksomheden IMAS er specialiseret i at dreje og fræse komponenter på deres maskinfabrik i Greve. Nu efterlyser virksomheden forslag fra ansøgere til, hvordan de kan genanvende metalforurenet plastaffald fra deres bearbejdningsmaskiner.
Da IMAS bearbejder både metal og plast på samme maskiner, ”forurener” restfraktioner af metal deres plastaffald, så det ikke kan sendes til genanvendelse. Virksomheden afleverer derfor mindst to tons eller mere metalforurenet plastaffald til deponi hvert år. Andre virksomheder i metal- og maskinindustrien kæmper med lignende udfordringer.
Derfor vil IMAS gerne have hjælp til at komme af med affaldet på en mere bæredygtig vis end at deponere det.
Løsningen kan være at sortere affaldet enten hos virksomheden selv, at hente det og sortere det på en anden lokation eller finde en helt tredje måde hvorpå, affaldet kan genanvendes.
Affaldet består af plasttyperne Pom, Pvc, Teflon, Peek og Petp og metaltyper Alu, Messing, Jern og Rustfrit stål.
Deltag i MADE’s sorteringschallenge
Hvis du eller din virksomhed har lyst til at deltage i et samarbejde for at hjælpe IMAS med deres sorteringsudfordring, kan I tilmelde jer MADE’s sorteringschallenge via dette link, hvor man også kan læse mere om projektet.
Plastindustrien sidder i panelet
Til at evaluere ansøgningerne i MADE’s sorteringschallenge er der nedsat et evalueringspanel. Panelet består af repræsentanter fra IMAS, Plastindustrien, DI Produktion, Københavns Smedelaug og MADE.
Plastindustrien er repræsenteret ved foreningens miljøpolitiske chef Christina Busk.
Opstartsmøde 7. marts
Til opstartsmødet d. 7. marts uddybede IMAS udfordringen, og interesserede ansøgere fik udleveret en prøve på de blandede affaldsfraktioner, som de kunne tage med hjem.
Ansøgningsfristen til MADE’s sorteringschallenge er 23. april.