Bog viser plastens potentiale i design og arkitektur

Plastindustrien har samlet op mod 100 eksempler på plast i byggeri, design og arkitektur. Bogen kan bestilles på Plastindustriens hjemmeside.

Plast er et materiale med uendelige muligheder. Brancheforeningen Plastindustrien har samlet billeder og fortællinger om en lang række produkter, i en unik coffee table book, som viser plastens potentiale inden for design, byggeri og arkitektur. Den nye bog kan købes nederst på denne side.

Del:

I sommeren 2023 havde brancheforeningen Plastindustrien opstillet en udstilling på Gammel Strand i det centrale København i anledning af UIA Verdenskongressen for arkitekter.

Udstillingspavillonen havde fået navnet Plastic Pavilion – Building Sustainable Societies og samlede mere end 70 innovative produkter og løsninger i plast for at vise, hvordan materialet kan spille en rolle i fremtidige samfund, hvor der vil være stort fokus på ansvarlig brug af ressourcer.

Selv den fysiske udstillingspavillon var lavet i et plastbaseret glasfibermateriale, for at understrege materialets mange muligheder inden for byggeriet.

Bogen rummer en lang række eksempler på plastens potentiale inden for både byggeri, design og arkitektur.

Udstilling bliver til bog

Efter udstillingen har Plastindustrien samlet billeder og fortællinger om de mange forskellige produkter – og føjet en hel del til – i en ny og imponerende bog under titlen Plastics in Architecture & Design – The Plastic Pavilion Case Collection.

Bogen fungerer som et opslagsværk over de mange eksempler på plast, der findes inden for design, arkitektur og byggeri, og som danske plastvirksomheder står bag. Den er skrevet på engelsk for at gøre den tilgængelig for et internationalt publikum.

Den nye bog samler op mod 100 forskellige cases i 9 kapitler, der dækker over forskellige kategorier som blandt andet arkitektur og byggeri, plast i design, klimaløsninger og moderne isolering. Bogen rummer desuden en beskrivelse af Plastic Pavilion-udstillingen og de materialer, der blev brugt til at bygge den.

– Med bogen har vi lavet en samling af rigtig stærke eksempler på, hvornår plast kan være med til at skabe de grønne løsninger, som samfundet har behov for. Det er løsninger, vi skal bruge til den omstillingsproces, vi skal i gang med, for at løse de store klima- og miljøproblemer, vi står over for. Løsningerne er både inden for byggeri, energi og infrastruktur, men også sundhedsområdet er repræsenteret, siger miljøpolitisk chef i Plastindustrien, Christina Busk.

Plast er mange ting

Der findes et utal af forskellige plasttyper og -materialer og bogen samler et bredt udsnit af dem. Blandt andet rummer den flere eksempler på, hvordan EPS (Ekspanderet Polystyren, også kendt som Flammingo) anvendes i byggeriet.

– Det kan til tider være svært at forestille sig de mange forskellige løsninger med plast, herunder EPS i vores bygningsmasse – og hvordan materialet bidrager til formfuldendte arkitektoniske løsninger. Med bogen bliver plastens essentielle rolle i byggeriet illustreret på eksemplarisk vis, siger projektchef i EPS-branchen, Chresten Heide-Anderson.

Bogen beskriver også, hvordan Plastic Pavilion-udstillingen blev til i sommeren 2023.

Formålet med både bogen og Plastic Pavilion-udstillingen har været at fremhæve den vigtige rolle, plast som materiale kan spille i et moderne samfund, takket være de energieffektive og pladsreducerende egenskaber.

Tilhørende plakat

Sammen med bogen om Plastic Pavilion har Plastindustrien også lavet en plakat med fotograf Niels Nygaards billede af pavillonen.

Det viser et nærbillede af pavillonen, hvor både udstillingsmontrer, sokkel og tagkonstruktion kan ses sammen med den ikoniske savsmuldsfarvede, 3D-printede vægkonstruktion, der dannede centeret for pavillonen på Gammel Strand.

I baggrunden kan man ane de gamle, sprossede vinduer og røde mursten i bygningen Gammel Strand 52, der på den måde viser, hvordan traditionelle og moderne byggematerialer komplimenterer hinanden og sammen spiller en rolle i fremtidens samfund. Det samme billede udgør også forsiden af bogen, som udkom i slutningen af november.

Plakaten med fotograf Niels Nygaards billede af Plastic Pavilion.

 

Bestil en eller flere bøger

Vi har et begrænset antal ekstra bøger, som du har mulighed for at købe for 350 kr. stykket eks. moms. Bestil et eller flere eksemplarer herunder. Vi afsender bestillinger løbende.

Bestil Plastics in Architecture & Design - The Plastic Pavilion Case Collection

Pris pr. bog: 350 kr. + moms og forsendelse (varierer afhængigt af antal).
Adresse(Påkrævet)