Plastindustrien inviterer til konference om LCA og plast.

Plastindustriens første konference om LCA og plast holdes i hyggelige rammer på Hotel Faaborg Fjord, der ligger ud til Lillebælt.

D. 28. september afholder Plastindustrien sin første konference om livscyklusanalyser og plast. Læs mere om programmet og tilmeld dig hér.

Del:

Plastindustrien har længe arbejdet målrettet med at hjælpe medlemmer på vej med bedre data om plastens miljøaftryk. Nu inviterer brancheorganisationen til den første konference om LCA og plast. Det foregår d. 28. september i naturskønne omgivelser på Hotel Faaborg Fjord.

Konferencen er en foreløbig status på Plastindustriens arbejde med emnet og trækker på en række eksperter med indsigt i livscyklusanalyser og plast. På konferencen vil flere medlemmer også dele ud af deres egne erfaringer med LCA – både i forhold til genanvendelse, plastproduktion og valg af råvarer.

Seniorkonsulent i Plastindustrien Anders K. Knudsen siger:

– Et af højdepunkterne på konferencen bliver præsentationen af LCA pilotprojektet, som vi har arbejdet med i 2023. Vi har det seneste halve år kørt et pilotprojekt med virksomheden MÅLBAR, der har udviklet et online LCA-screeningsværktøj. Virksomheden LETBEK har kørt en række af deres produkter gennem beregneren, og vi er blevet meget klogere på, hvad beregneren kan bruges til – og dermed hvordan medlemmerne kan få gavn af MÅLBARs værktøj.

Mange forskellige indlæg

Her er en oversigt over nogle af de indlæg, der vil blive præsenteret:

  • Styrk din forretning med LCA – fremtidens krav til produktionsvirksomheders dokumentation af miljøaftryk

Dette indlæg vil udforske, hvordan produktionsvirksomheder kan styrke deres forretning ved at implementere LCA. Der vil også blive diskuteret fremtidige krav til dokumentation af miljøaftryk.

  • LCA for begyndere – hvad indeholder en livscyklusanalyse, og hvilke faktorer kan påvirke et produkts miljøaftryk?

Dette indlæg henvender sig til dem, der ønsker at lære mere om LCA. Det vil give en introduktion til, hvad en livscyklusanalyse indebærer, samt identificere de faktorer, der kan påvirke et produkts miljøaftryk.

  • Projekt Bedre Klimadata. En ny LCA-beregner er på vej – kan den gøre os klogere på plast? (Jannick Schmidt, Aalborg Universitet)

Jannick Schmidt fra Aalborg Universitet vil præsentere et spændende projekt, der involverer udviklingen af en ny LCA-beregner. Dette projekt har til formål at undersøge, hvordan denne beregner kan bidrage til en dybere forståelse af plastens miljøpåvirkning.

Med en stor bevilling fra KR Foundation skal projekt Bedre Klimadata udvikle en klimaaftryksberegner, der med et opdateret datagrundlag skal gøre os klogere på de CO2-aftryk, vi afsætter. Første version af beregneren ligger nu klar og der arbejdes stadig på at indhente bedre data på plast.

  • Hvordan kan LCA-beregneren fra MÅLBAR anvendes af plastbranchen? (Louise Aagaard Jensen, Letbek & Anders Koefoed, MÅLBAR)

LETBEK har det seneste halve år testet LCA screeningsværktøjet fra virksomheden MÅLBAR. Resultaterne vil blive præsenteret på konferencen d. 21. september.

Louise Aagaard Jensen fra Letbek og Anders Koefoed fra MÅLBAR vil diskutere mulighederne for at implementere MÅLBARs beregner i praksis.

  • Klimakompasset og data på plast – status og udfordringer

Dette indlæg vil undersøge den aktuelle status for Klimakompasset og dets anvendelse i forbindelse med plast. Der vil også blive diskuteret udfordringer ved at indsamle og håndtere data om plastens klimapåvirkning.

Erfaringsudveksling

På konferencen vil der også være en sektion, hvor deltagerne kan dele deres erfaringer med LCA.

Virksomheden Polykemi vil fortælle om deres online materialeberegner, der hjælper kunder med at lave det mest klimavenlige plastvalg. Virksomheden RC Plast har udviklet sin egen CO2-beregner, så kunder kan blive oplyst om klimagevinsten ved brug af genanvendt plast. Virksomheden Aage Vestergaard Larsen vil præsentere sin LCA-beregning med udgangspunkt i genanvendelse af husstandssorteret plast. Og sidst men ikke mindst vil virksomheden Polyprint præsentere sine LCA’er på tynde folier, skal vejlede kunder i at vælge det optimale materiale.

Konferencen vil være en spændende mulighed for virksomheder og fagfolk inden for miljøområdet til at udforske betydningen af LCA og lære af eksperter og erfarne praktikere på området. Det forventes, at konferencen vil bidrage til en øget forståelse for, hvordan LCA kan styrke virksomheders indsats for at reducere deres miljøaftryk.

Tilmelding til konferencen kan ske hér.

Bemærk: Grundet begrænset plads, vil tilmelding ske efter først-til-mølle-princippet – og senest d. 21. september.