Kompositpris går til forskning i vindmøllevinger

Justine Beauson modtog Danish Composite Award 2023.

Ph.d. Justine Beauson modtager Danish Composite Award 2023 for forskning i genanvendelse af vindmøllevinger.

Del:

Plastindustriens Kompositsektion har valgt Justine Beauson, som vinder af Danish Composite Award 2023 for hendes ph.d.-projekt om genanvendelse af komposit i vindmøllevinger.

I sin ph.d. har Justine Beauson undersøgt, hvordan man kan genanvende kompositterne brugt i vindmøllevinger med fokus på termohærdede glasfiberkompositter. Det er en stor udfordring for vindmøllevingeindustrien og kompositindustrien at finde måder at genanvende disse materialer på.

Vinder af Danish Composite Award 2023 flankeret af lektor ved DTU Vindenergi, Lars Pilgaard Mikkelsen (tv.) og seniorkonsulent Rasmus Grusgaard, Plastindustrien.

Har vundet flere priser

Ph.d.-projektet er blevet udført i forbindelse med hendes arbejde som udviklingsingeniør og blev forsvaret med succes den 2. september 2022. Det er lektor ved DTU Vindenergi, Lars Pilgaard Mikkelsen, der har indstillet Justine Beauson til prisen. I sin indstilling skriver han blandt andet:

– Hendes arbejde er af høj kvalitet og fik ved DTU’s ph.d.-diplomoverrækkelse i oktober 2022 tildelt prisen ”Young Researcher Award” som tildeles unge forskere, der har gjort en ekstraordinær indsats og har stort potentiale for at udvikle sig yderligere.

Foruden en række videnskabelige artikler har Justine Beauson også formidlet sit arbejde gennem interview med forskellige medier, blandt andet Ingeniøren og den franske tv-station France 24.

– Jeg er utrolig glad for at modtage prisen. Den motiverer mig til at fortsætte ad samme spor. Forskning kan være frustrerende! Genanvendelse af vindmøllevinger og bæredygtighed i kompositmaterialer har været mit fokusområde, siden jeg begyndte min professionelle karriere for 11 år siden og jeg arbejder stadig med de emner i DecomBlades-projektet og WiseWind-projektet. Prisen bekræfter mig i, at det er de rigtige emner, jeg arbejder med, fortæller hun.

Uddeles på årsmøde

Formålet Danish Composite Award er at fremme kendskabet til – og interessen for – kompositmaterialer blandt studerende og samtidig styrke samarbejdet med landets uddannelsesinstitutioner.

Danish Composite Award 2023 bliver officielt uddelt i forbindelse med Kompositsektionens årsmøde den 22. juni i København. Prisen består – udover hæderen – af et diplom og en rejse til ’JEC WORLD’ – den førende messe for kompositmaterialer, der finder sted i Paris i marts 2024.

–  Jeg ser frem til at deltage i JEC 2024 og glæder mig til at opleve de nyeste løsninger inden for cirkularitet og bæredygtighed af kompositter. Det er også en mulighed for at møde nye kontakter og aftale nye forskningsprojekter, fortæller Justine Beauson.

Hør Justine Beausons fortælle mere om sit ph.d.-projekt hér.