Ny erhvervspraktik i Plastindustrien – medlemmerne bliver spurgt

Skoleelever på Ulstrup Plast juni 2019

Arbejdet med at udvikle en ny erhvervspraktik inden for plastområdet er godt i gang. Nu kan Plastindustriens medlemmer komme med forslag og ønsker til praktikforløbet.

Del:

Hvis flere unge skal vælge en karriere inden for plastens verden, skal de præsenteres for branchen langt tidligere. Blandt andet i erhvervspraktikken. Derfor arbejder Plastindustrien på at udvikle et nyt praktikforløb, der rammer målgruppen endnu bedre end i dag. Ambitionen er klar: Det skal være lige så sjovt, lærerigt og udfordrende at være i erhvervspraktik i plastbranchen som andre populære praktiksteder. Og så skal forløbet være generisk, så det kan bruges af så mange plastvirksomheder som muligt. Det fortæller uddannelseskonsulent i Plastindustrien, Jo Dietrich.

– Vi kan se, at blandt andet Forsvarets erhvervspraktik er utrolig populært. Jeg tror, det skyldes, at de unge hér bliver kastet ud i en masse spændende aktiviteter, de ikke er vant til – og som giver dem nogle ekstra oplevelser i bagagen. Vi kan naturligvis ikke tilbyde de unge en militæruddannelse, men det kunne være interessant at se på, om vi kan sammensætte en erhvervspraktik, der får dem til at sige ’wow!”, og som de husker bagefter.

Spørgeskema til medlemmerne

Plastindustrien samarbejder med bureauet CompanYoung om at udvikle det nye praktikforløb og henter også inspiration fra andre brancher. Plastindustrien har netop sendt spørgeskemaer ud til alle medlemsvirksomheder for at høre deres erfaringer med erhvervspraktikken. Formålet er at finde nye måder at sammensætte et fælles praktikforløb på, som er relevante og givende for både eleverne og virksomhederne.

– Vi håber, at virksomhederne vil dele deres erfaringer med erhvervspraktikken og komme med en masse gode idéer til, hvordan vi kan sammensætte en fælles erhvervspraktik på en ny og interessant måde – så vi på sigt kan lokke flere unge til at tage en uddannelse inden for plastens verden, siger Jo Dietrich.

Som en del af forundersøgelsen afholder Plastindustrien en workshop d. 9, maj i Industriens Hus i København. Hér vil der være mulighed for at diskutere strategien for en ny fælles erhvervspraktik. På workshoppen deltager blandt andet Schoeller-Plast, Carmo, Ulstrup Plast, Sp Moulding, Thermor Fischer Scientific og Ammeraal Beltec.

Du kan udfylde spørgeskemaet her.

Rapport med bud på ny praktik

På baggrund af spørgeskemaundersøgelsen og workshoppen samler CompanYoung de forskellige erfaringer i en rapport og kommer med et samlet bud på, hvordan et erhvervspraktikforløb hos Plastindustrien vil kunne se ud.

– I dén rapport skulle vi gerne samle alle de guldkorn, der er kommet ind undervejs. Og hvis der er opbakningen til forslaget, vil vi gå videre med det og forsøge at implementere det til efteråret, siger Jo Dietrich.

Hvis man vil deltage i workshoppen eller vide mere, kan man kontakte Seniorkonsulent for Uddannelse, Jo Dietrich for spørgsmål. Mobil 2489 3247 / jd@plast.dk.