Masser af udstyr og testfaciliteter ved Kompositsektionens årsmøde på DTU Risø

Kompositsektionens medlemmer i orange veste foran Risøs vindmøllevinger. Formand Klaus Kamper lykønsker årets prismodtager, Leon Herrmann.

Årsdagen i Kompositsektionen blev i 2022 holdt på DTU Risø og bød på oplæg fra virksomheder, rundvisning i testlaboratorier og uddeling af Danish Composite Award 2022.

Del:

Årsmødet i Kompositsektionen var i 2022 lagt på det gamle forsøgscenter uden for Roskilde, hvor bl.a. DTU Wind i dag holder til. Omkring 25 medlemmer og eksterne med interesse i kompositter havde taget turen til Risø.

Erik Kaag, der var inviteret som nyt medlem, holdt oplæg med en introduktion til MM Composite. Han fortalte bl.a. om virksomhedens erfaringer med genanvendelse af kompositter herunder dele af vindmøllevinger.

Herefter fulgte Morten Brix Roedern fra Siemens Gamesas med et oplæg om projektet RecyclableBlade og udfordringen med at producere vindmøllevinger, der kan genanvendes.

Inden da gennemgik formand for sektionen, Klaus Kamper fra Jupiter Bach A/S, sektionens ny strategi med tre fokusområder:

• Tiltrækning af arbejdskraft
• Den cirkulære kompositbranche
• Klimaklar kompositindustri

Årsmødet var også et farvel til sektionens sekretær, seniorkonsulent på miljøområdet Anders Kildegaard Knudsen, der dog bliver i Plastindustrien, men giver kompositstafetten videre til seniorkonsulent inden for innovation og materialer Rasmus Grusgaard.

Sektionens ny sekretær benyttede lejligheden til at præsentere Plastindustriens store satsning frem mod sommeren 2023; Planetary Plastic Pavillion, der bliver opført på Gammel Strand i det centrale København og bliver udstillingsvindue for branchen. Det sker under den internationale arkitektkongres UIA.

Læs også Planetary Plastic Pavillion tager opgør med fremtidens byggeri

Efter indlæggene fortsatte årsdagen med rundtur på Risø, hvor de fremmødte både nåede forbi flaprende vindmøllevinger, stressforsøg med kompositmateriale og en snak om materialernes muligheder i laboratorierne Large Scale Facility, Fiberlab og Testlab.

Dagen sluttede med overrækkelse af Danish Composite Award 2022.
Prisen gik i år til Leon Herrmann, der præsenterede sit speciale ”Fracture modeling of layered composites in a specialized off-axis finite element framework”. Dansk-tyske Leon Herrmann havde taget turen til Risø fra München, hvor han i dag arbejder på byens tekniske universitet på instituttet simulation in applied mechanics.

Du kan se Morten Brix Roderns oplæg om RecyclableBlade her