Mindeord for Flemming Ulstrup

Fabrikant Flemming Ulstrup er for nylig gået bort. Han har i en menneskealder haft indflydelse på den danske plastbranche – bl.a. ved at stå i spidsen for familiens virksomhed Ulstrup Plast A/S.

Del:

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, skriver mindeord:

Fabrikant Flemming Ulstrup er i en alder af 81 år gået bort den 3. december 2021.

Han stiftede bekendtskab med plastverdenen allerede i 1952, da Flemming Ulstrup i en alder af 12 år oplevede sin far begynde produktionen af plastemner ved hjælp af håndbetjente sprøjtestøbemaskiner.

Derfor var det meget naturligt for ham i 1955 at vælge en uddannelsesvej som værktøjsmagerlærling med fokus på fremstillingen af plastforme. Læretiden blev gennemført hos Falkenborg & Hansen, som var datidens største og mest anerkendte formleverandør.

Flemming Ulstrup

Efter et uddannelsesophold i Schweiz blev Flemming Ulstrup i 1962 en del af familievirksomheden Ulstrup Plast inden, at turen i 1968 gik til OS Plastic, hvor han blev ansat som værkfører.

I 1970 stiftede Flemming Ulstrup sin egen virksomhed med sprøjtestøbning og værktøjsfremstilling som omdrejningspunkt. Ti år senere satte Flemming Ulstrup sig for bordenden af Ulstrup Plast som led i et generationsskifte, hvor han afløste sin far.

Udvikling af nye plastemner har altid optaget Flemming Ulstrup, hvilket har været til stor gavn for virksomhedens kunder. Eksempelvis har virksomhederne Ortofon A/S og Nordisk Gentofte A/S i hhv. 1983 og 1987 modtaget Plastprisen – Plastindustriens største anerkendelse – for projekter, hvor Flemming Ulstrup har spillet en afgørende rolle.

Flemming Ulstrup var ejer af Ulstrup Plast frem til 1993, hvor virksomheden igen blev generationsskiftet – denne gang var det sønnen Søren Ulstrup (nuværende bestyrelsesformand i Plastindustrien), der overtog ansvaret.

Flemming Ulstrup fortsatte i en lang årrække med at være tilknyttet Ulstrup Plast i Lynge, der har haft stor glæde af at kunne trække på hans mangeårige erfaring og store indsigt i plastbranchen. I dag har virksomheden 240 medarbejdere, 3 fabrikker og aktivitet i 70 lande over hele verden inden for særligt segmenterne medico, landbrug og elektronik.

Gennem sin karriere har Flemming Ulstrup også været engageret i brancheforeningens arbejde – bl.a. stod han i spidsen for at udvikle en it-løsning for tilbudskalkulation, som kunne benyttes af Plastindustriens medlemmer.

Flemming Ulstrup var i mere end 25 år et aktivt og meget vellidt medlem af Plastindustriens Seniorklub, hvor han med stor iver og interesse har fulgt med i branchens udvikling.

Æret være hans minde.

Bisættelsen finder sted lørdag den 11. december kl. 11.00 i Lillerød Kirke.