Nyt forretningsområde sikrer DBI Plastics solid fremgang

DBI Plastics A/S

DBI Plastics A/S fortsætter væksten og kan notere en fremgang i omsætningen, der ender på 160 mio. kr. for 2016. Nyt forretningsområde rammer rigtigt, lyder forklaringen.

Del:

DBI Plastics A/S har over de senere år satset på at fornye deres forretningsområder. Virksomheden er især kendt for sine løsninger til bilbranchen, og med deres nye forretningsområde Connect har de søgt at hæve barren ydereligere på dette område.

Med Connect fokuserer virksomheden fra Stenlille nemlig på at lave avancerede, specialdesignede samlekomponenter til benzintanke og andre vitale dele. Indtil videre med store bilfabrikanter som Peugeot og Honda ombord som kunder.

Det er en satsning, der har båret frugt. Således kan de igen fremvise et årsregnskab med en fremgang i omsætningen, der i 2016 ender på 160 mio. kr.. Det er næsten 10 millioner bedre end året før.

Tilpasning til nye krav afgørende

Ifølge Hans Hellstrøm Henningsen, adm. direktør og ejer, er det især virksomhedens evne til at tænke i nye behov og markeder, der har sikret dem fremgangen. Det siger han ifølge DBI Plastics A/S’ egen pressemeddelelse.

– Kravene stiger i en stadig mere avanceret og højteknologisk bilbranche, og vi så en mulighed i markedet for at udvide porteføljen med et unikt specialprodukt, siger Hans Hellstrøm Henningsen om Connect og fortsætter:

– Connect er en videreudvikling af de beskyttelseskomponenter, der er virksomhedens kendemærke, og udviklingen er sket i et tæt og inspirerende samarbejde mellem vores og kundernes udviklingsafdelinger, siger direktøren, der samtidig glæder sig over et øget salg i Europa.

Sikret til fremtiden

Den økonomiske fremgang skyldes dog ikke udelukkende det nye forretningsområde. Således har man udvidet inden for både investering, produktion og ledelse. Derudover er der implementeret nyt ERP system gearet til en global forretning. På trods af disse investeringer opnåede DBI i 2016 et resultat af primær drift før afskrivninger (EBITDA) på 27 mio kr.

Det fortsatte fokus på teknologisk tilpasning betyder, at DBI Plastics A/S forventer, at de gode takter fortsætter ind i det nye regnskabsår, hvor man regner med en fortsat vækst på toplinjen.

DBI Plastics A/S beskæftiger i dag 195 medarbejdere fordelt over Europa, Kina og USA. Størstedelen holder dog stadig til i Danmark.