Vink Plast indgår samarbejde med banebrydende 3D printerproducent

Randersvirksomheden Vink Plast laver ny aftale om banebrydende 3D printer, og bringer dermed en verdensnyhed til Danmark. – En af vores helt overordnede målsætninger er i Vink Plast er at hjælpe vores kunder med at gøre vejen fra idé til færdigt nyt produkt så kort som muligt, udtaler Business Development Manager Jan Busk. 

Del:

Med et nyt samarbejde om 3D printeren Mark One kan Vink Plast præsentere en verdensnyhed i Danmark. Med den nye aftale understreger Vink Plast igen sin strategi om at tilbyde kunderne plastbaserede fremtidsorienterede løsninger.

For blot få måneder siden præsenterede virksomheden sit nye samarbejde med danske Blueprinter om distribution af deres unikke 3D-printer, og med den nye aftale med Mark Forged, som har udviklet Mark One, præsenterer Vink Plast en verdensnyhed i Danmark.

Læs også: Vink Plast opruster på 3D-fronten.

Helt ny printteknologi giver øget styrke

En af de store udfordringer med 3D printning har været styrken af det printede produkt.

I Mark One er der tale om en helt ny 3D printteknologi, der kan konkurrere med CNC bearbejdede aluminium-emner, hvad angår styrke og stivhed.

–  Vi kan dermed nu levere printere til både modeller/prototyper og funktionelle tekniske emner, hvor styrke, kompleksitet og ikke mindst rentabilitet i små seriestørrelser er af afgørende konkurrencemæssig betydning, siger Business Development Manager Jan Busk fra Vink Plast.

Verdensnyhed i Danmark

Den Randersbaserede virksomhed Vink Plast er de første i Danmark til at introducere den amerikanske Mark One. Printeren adskiller sig fra tidligere 3D printere, da den anvender flere materialer til print af et emne.

Mark One er faktisk verdens første 3D printer, der kan printe de såkaldte kompositmaterialer og dele af teknologien er p.t. under patentbehandling. Printeren anvender nylon forstærket med enten carbon fibre, glas fibre eller Kevlar.

Teknologien baseres på at Mark One har to printhoveder – et til nylon og et til fibre, og der skiftes aktivt mellem de to hoveder. Styrken i carbon-fibre skabes af de lange kontinuerlige fibre, som fordeler styrken i hele emnet. Anvendelsen af de lange carbon-fibre kendes også fra bl.a. satellitter, raketter, fly og Formel 1 biler, hvor kombinationen af den lave vægt og den store styrke er central.

Klar til markedets efterspørgsel

Hos Vink Plast er man opmærksom på kundernes behov, og med den nye teknologi kan vejen fra idé til produkt blive kortere:

– Én af vores helt overordnede målsætninger i Vink Plast er at hjælpe vores kunder med at gøre vejen fra idé til et færdigt nyt produkt så kort som mulig. Vi har nu mulighed for at komme nærmere dette mål gennem salg af to unikke 3D print teknologier. Printerne gør fremstilling af modeller, prototyper og funktionelle emner i små serier mulig og yderst rentabel, forklarer Jan Busk, der melder om stor interesse:

– Vi ser nu frem til at demonstrere mulighederne med både Mark One og Blueprinter for vores kunder. Interessen for 3D print er enorm, og vi er klar til at honorere markedets efterspørgsel.