Plastindustriens direktør Thomas Drustrup forudser i en ny leder i Plast Panorama, at der er nye målrettede PSO lempelser på vej til danske plastvirksomheder. 1,5 milliarder kroner i lempelser skal i løbet af den kommende tid fordeles til virksomheder i energiintensive brancher.
Nedenstående er en leder bragt i Plast Panorama nr. 9/2014.
De fleste ved, at et flertal i Folketinget har vedtaget en generel erhvervsrettet PSO-lempelse i perioden 2015-2017, der kommer alle danske virksomheder – herunder Plastindustriens medlemmer – til gode.
Imidlertid kender de færreste til, at størstedelen af Plastindustriens medlemmer derudover formentlig også får andel i den pose penge, der er øremærket en særlig PSO lettelse målrettet mere energiintensive brancher.
Tidligere har vores medlemmer kun fået forbedret rammebetingelserne ganske lidt, når politikerne i relation til PSOen har talt om at hjælpe de mest el-intensive erhverv. I Plastindustrien har vi længe undret os over denne politiske prioritering, da udgifter til el er den tredjestørste omkostningsfaktor for danske plastvirksomheder.
LÆS MERE: Plastindustrien – Lettelse af PSO-afgiften batter ikke
Derfor har vi også løbende argumenteret for, at vores medlemmer skulle have en større andel af denne slags lempelser. Heldigvis tyder meget på, at tingene nu er ved at ændre sig til det bedre for plastbranchen, hvilket er et tegn på, at vores argumenter er blevet hørt.
Læs mere under annoncen…###REKLAME###
Plastvirksomheder er på EU's liste
Folketinget afsatte i foråret en pulje på ca. 1,5 milliard kroner til PSO lempelser for el-intensive virksomheder over de næste fem år. På grund af EU’s særlige regler om statsstøtteordninger skal Danmark i vid udstrækning følge EU’s guidelines, der fastslår hvilke typer af virksomheder, som skal have gavn af en målrettet afgiftslempelse.
Det vil komme de plastforarbejdende virksomheder til gode, idet fremstilling af plader, ark, rør og slanger samt profiler af plast, fremstilling af plastemballage og fremstilling af glasfiber optræder på listen i EU’s guideline.
Der er endnu ikke blevet fremsat et konkret lovforslag om, hvordan puljen på 1,5 milliarder bliver fordelt, men vores klare vurdering er, at Danmark kommer til at følge EU’s guideline på området. Vi forventer, at lovforslaget bliver fremsat i løbet af efteråret, og hvis alt går som det skal, så bliver afgiftslettelsen vedtaget i starten af det nye år.
Plastindustrien følger naturligvis sagen helt til dørs og informerer løbende på Plast.dk, når vi ved mere om lempelsernes betydning for den enkelte medlemsvirksomhed.