EXPO-NET tager på messe med biologisk rensende regnvandsløsning

Ikke-kategoriseret

Hjørring-virksomheden EXPO-NET har noget nyt med i posen til Building Greens besøgende. EXPO-NET vil bl.a. fremvise Bio-Blokke baseret på extruderede plastnet, når messen løber af stablen d. 29.-30. oktober i Forum, Frederiksberg. Bio-Blokkene gør det enkelt at projektere faskiner til effektiv lokal afledning af regnvand. 

Del:

EXPO-NET er blandt de virksomheder, der i flere år har arbejdet med lokal afledning af regnvand (LAR). Den Hjørring-baserede producent har i den forbindelse udviklet Bio-Blokke til etablering af regnvandsfaskiner, som både fungerer som LAR-løsning og samtidig minimerer risikoen for, at grundvandet forurenes af det nedsivede vand.

Løsningen er én blandt flere, som EXPO-NET medbringer på årets Building Green d. 29.-30. oktober, hvor virksomheden deltager for første gang. 

Enkel og effektiv projektering

– Vi ser frem til at vise de besøgende arkitekter, rådgivere og bygherrer, hvordan man bl.a. kan projektere en enkel og effektiv LAR-løsning, som værner om vandmiljøet og drikkevandskvaliteten ved at skåne grundvandet for unødvendig forurening, forklarer salgschef Niels Arp-Nielsen fra EXPO-NET og fortsætter:

– I forbindelse med projektering af regnvandsfaskiner er det afgørende, at dimensioner, afstande til skel, jordlagets opbygning m.v. udføres rigtigt. Vi tilbyder derfor altid udførlig rådgivning og stiller et omfattende dokumentations- og projekteringsmateriale til rådighed. 

Bio-Blokkene består af extruderede plastnet, som nedgraves i jorden og derefter opsamler regnvandet og lader det nedsive langsomt. Plastnettenes overflade gør dem velegnede som levesteder for bakterier, der lever af forurenende stoffer i vandet og på den måde fungerer som små biologiske rensningsanlæg.

Læs mere under annoncen…###REKLAME### 

Flere nette løsninger

Ud over Bio-Blokkene medbringer EXPO-NET snefangsrør og sne- og fuglestop til bølgeeternittag på Building Green. Ligesom Bio-Blokkene er de lavet af extruderede plastnet, og begge løsninger er beregnet til at forhindre indtrængen af fygesne på lofter om vinteren og invasioner af insekter og fugle om sommeren.

– Ligesom Bio-Blokkene udgør både snefangsrørene og sne- og fuglestoppene enkle løsninger på årligt tilbagevendende problemer, som kræver mange unødvendige ressourcer i bl.a. boligforeninger og på villavejene. Mens fygesne kan give vandskader, hvis ikke den fjernes, før tøvejret sætter ind, så kan både insekter og fugle hurtigt gøre stor skade på f.eks. isoleringsmaterialerne på et loft, fortæller Niels-Arp Nielsen.

LÆS MERE: Se udstillerlisten til Building Green 2014

Snefangsrørene monteres i tagudhæng og udluftningsspalter, mens sne- og fuglestoppet kan monteres i såvel tagfod som kip, hvor løsningen bl.a. sikrer en luftgennemstrømning på ca. 97 cm² pr. løbende m tag. Dette forhindrer, at der opstår et vakuum, som kan trække fygesneen ind under taget, pointerer Niels Arp-Nielsen og uddyber afslutningsvis: 

– Såvel snefangsrørene som sne- og fuglestoppene gør det muligt at bevare den krævede udluftning på loftet, selv om luftgennemstrømningen reduceres. Dermed er de ikke kun lette at montere, men også enkle at indregne i projekteringen.