Bliv klogere på nanostrukturerede og selvrensende overflader

Ikke-kategoriseret

Nanostrukturerede overflader giver mulighed for at skabe helt nye egenskaber i plastprodukter. 12.-13. maj inviterer et stort dansk forskningsprojekt til en konference, der giver dig indblik teknologien.

Del:

Nanoplast er et højprofilprojekt med 11 danske partnere støttet af Højteknologifonden. Projektet har gennem de seneste to år arbejdet med at fremstille funktionelle plastoverflader ved at mikro- og nanostrukturere et emnerne direkte i sprøjtestøbeprocessen.

 

Det får du ud af at deltage

  • Inspiration til hvordan dine plastprodukter kan få nye og forbedrede egenskaber
  • Kontakter til universiteter, forskere og innovative værktøjsmagere både danske og internationale
  • Mulighed for at påvirke og inspirere forskere til at fokusere på funktionelle overflader som er interessante for industrien
  • Øget viden om nanoteknologi, funktionelle overflader og sprøjtestøbning af nanostrukturer

 

12.-13. maj kan du blive klogere på, hvor projektet er nu og på de mange perspektiver, der ligger i den ny forskning. Her indbyder parterne i projektet nemlig til en konference på DTU med deltagelse af flere af de største internationale kapaciteter på området.

Kommercialisering af teknologien inden for få år

Teknologien giver mulighed for at skabe helt nye egenskaber i plastprodukter, og perspektiverne er enorme. De nanostrukturede overflader kan både gøre plastproduktet selvrensende og skabe farverige overflader uden brug af farvestoffer.

Der er ikke lang vej igen, før teknologien kan anvendes i industrien. Det fortæller Alicia Johansson fra DTU-Nanotech, der er projektleder på projektet:

Læs mere under annoncen…###REKLAME###

– Det er vores forventning, at vi allerede inden 2 til 5 år vil være der, hvor teknologien bag de nanoprægede overflader kan kommercialiseres. Konferencen er oplagt mulighed for at se, hvor langt vi er og tage ideer med hjem. Vi vil naturligvis også rigtig gerne have inputs den anden vej fra virksomhederne, som jo skal aftage teknologien, og det er konferencen også en rigtig god mulighed for.

Nanoplast-projektet er en af Højteknologifondens største investeringer, siden fonden blev oprettet. Det samlede budget er på 90 mio. kroner.

 
Polymer Replication on Nanoscale – conference on injection molding of plastic parts with micro- and nanoscale topography

Hvornår: 12.-13. maj 2014

Hvor: DTU, bygning 101

Pris: 1.900 kr. inkl. middag

Seneste tilmelding: 30. april, 2014

Læs mere på www.prn2014.com.