Erhvervsskolereform: Plastindustrien glæder sig over differentierede adgangskrav og talentspor

Ikke-kategoriseret

Sent mandag aften faldt erhvervsskolereformen på plads med et bredt flertal i Folketinget. Reformen medfører bl.a. adgangskrav til erhvervsskolerne, øget indflydelse til de faglige udvalg og oprettelse af særlige ’talentspor’. Søren Ulstrup, formand for Plastindustrien, konstaterer, at der er blevet lyttet til industriens konkrete input.

Del:

Søren Ulstrup, formand for Plastindustrien, er meget tilfreds med resultatet af i den længe ventede erhvervsskolereform, der faldt på plads i går aftes.  

Et af de nye elementer i reformen – i forhold til regeringens oprindelige udspil – er bl.a. muligheden for at indføre differentierede adgangskrav til grundforløbets 2.del også kaldet hovedforløbet. Og det glæder Søren Ulstrup:

– Jeg er særligt tilfreds med, at der har været politisk lydhørhed overfor vores ønske om at give de faglige udvalg muligheden for at kunne indføre differentierede adgangskrav til de enkelte hovedforløb. F.eks. vil plastbranchen have stor gavn af, at elever på plastmageruddannelsen behersker engelsk og fysik/kemi.

– Det er også positivt, at reformen pålægger de faglige udvalg, at de skal oprette særlige ’talentspor’ i form af højniveauer i specialefag. Jeg er overbevist om, at det er den rigtige vej at gå. Det styrker både den enkelte elevs kompetencer og på sigt er det forudsætningen for den danske plastbranches konkurrenceevne, vurderer Søren Ulstrup.

LÆS OGSÅ: Plastindustrien ønsker en virksomhedsorienteret erhvervsskolereform

Søren Ulstrup forsætter:

– Samlet set har reformen potentialet til at styrke det faglige niveau på erhvervsuddannelserne, og det vil forhåbentlig få flere unge til at vælge en karriere i industrien. På virksomhederne efterspørger vi hele tiden dygtige faglærte, og den efterspørgsel vil stige markant i de kommende år, så reformen er meget tiltrængt.

Læs mere under annoncen… ###REKLAME###

Plastindustrien afholder seminar om reformen

– Det er klart, at reformen vil have konsekvenser, som vi ikke helt kan overskue på stedet, og den helt sikkert vil påvirke vores uddannelsesopgaver i Plastindustrien. Derfor vil vi tage initiativ til at afholde et seminar i løbet af foråret med reformen som det centrale omdrejningspunkt, fortæller Søren Ulstrup. 

– Formålet med seminaret vil være at få belyst de mange detaljer i reformen, og hvilke konsekvenser den vil have for branchen og for rekruttering af elever. Vi vil invitere alle relevante deltagere fra både myndigheder, erhvervsskolerne ikke mindst fra virksomhederne, slutter Søren Ulstrup.