Bayer leverer plastplader til Japans katastrofeområde

Ikke-kategoriseret

High-performance plastplader fra Bayer MaterialScience er blevet udvalgt til at indgå i et genopbygningsprojekt i katastrofeområdet i Japan, som for to år siden blev ramt af både jordskælv og tsunamier. Plastpladerne skal anvendes i et nyt drivhus, hvor der skal dyrkes peberfrugter.

Del:

Af Lars Friis Farsøe.

For to år siden blev Japan ramt af landets værste naturkatastrofe i nyere tid – et kraftigt jordskælv igangsatte en serie af tsunamier, og det nordøstlige Japan oplevede voldsomme ødelæggelser. 

Efterfølgende er der iværksat en lang række genopbygningsprojekter, og til et af disse projekter er high-performance plastplader fra Bayer MaterialScience blevet valgt som det foretrukne materiale.

Plastpladerne skal anvendes i et nyt drivhus til et lokalt landbrugsfirma, der er blevet oprettet af et datterselskab af Toyota Motor Corporation i samarbejde med den lokale regering. I drivhuset skal der dyrkes peberfrugter til lokalt forbrug. For at sikre en mere bæredygtig landbrugsproduktion bruger det nye drivhus overskudsvarmen fra en nærliggende Toyota bilfabrik til sit varmtvandsforbrug.

Læs mere under annoncen… ###REKLAME###

Solidt letvægtsmateriale

De gennemsigtige flerlags polykarbonatplader fra Bayer MaterialScience er primært udvalgt til drivhusprojektet på grund af deres gode varmeisoleringsevne. Pladerne er imidlertid ikke kun varmeisolerende – de er også lette, holdbare, nemme at installere og – til forskel fra glas – brudsikre. Det er derfor ikke kun i landbrugsprojekter, at de bliver anvendt.

Eksempelvis anvendes Bayers flerlags polykarbonatplader også i tagkonstruktioner som i det brasilianske nationalstadion i Brasilia, og den Baltiske Arena i Gdansk, Polen, der blev brugt i sidste års EM i fodbold. Andre anvendelsesområder er inden for transport, forbrugerelektronik og medicinsk teknologi.