Lego bygger ny fabrik i Kina

Ikke-kategoriseret

Det voksende asiatiske marked skal fremover forsynes med LEGO produkter, der er produceret i Kina. En ny fabrik i byen Jiaxing er på tegnebrættet, og opførelsen forventes at begynde i 2014.

Del:

Af Lars Friis Farsøe.

De seneste år er LEGO Koncernens salg i Asien vokset med mere end 50 procent årligt, og derfor vurderer Lego, at det er nødvendigt at etablere egne produktionsanlæg i Kina.

Helt konkret planlægger LEGO at opføre en ny fabrik i millionbyen Jiaxing, der ligger 100 kilometer fra Shanghai, hvor LEGO agter at oprette sit regionale distributionscenter.

– Det er vores strategi at have produktion tæt ved vores kernemarkeder, så vi sikrer korte leveringstider, og leverer en service i verdensklasse til vores kunder og forbrugerne, og det har vist sig at være en succesfuld strategi. Asien – og herunder også Kina – er et fremtidigt kernemarked for LEGO Koncernen, og derfor er det en stor glæde for mig at kunne fortælle om planerne for fabrikken, udtaler Bali Padda, der er Chief Operations Officer hos LEGO.

Læs mere under annoncen… ###REKLAME###

En moderne fabrik

Den nye LEGO fabrik opføres som nævnt i millionbyen Jiaxing, der er blevet tildelt flere priser af regeringen bl.a. ’National Health City’, ’National Model City for Greening’ og ’National Garden City’.

Michael Mcnulty, der er Senior Vice President i Lego, understreger, at der bliver stillet skrappe krav til det nye produktionsanlæg:

– Den nye fabrik bliver opført og skal drives med den samme teknologi, automatisering og standarder for medarbejdersikkerhed og produktkvalitet som vore LEGO fabrikker i Danmark, Ungarn, Tjekkiet og Mexico, og fabrikken vil fremstå som en rigtig LEGO fabrik i både udseende og gennem den oplevelse, medarbejderne får.

Fabrikken forventes at være fuldt udbygget i 2017 med 120.000 kvadratmeter, hvor ca. 2000 medarbejdere vil være ansat.