World CleanUp Day – skal din virksomhed være med?

Den 15. september 2018 er det World CleanUp Day, som er en global oprydningsdag. Plastindustrien deltager i arbejdet med at rydde op i naturen, og din virksomhed har også mulighed for at tilmelde sig det gode initiativ.

Del:
Visionen for World CleanUp Day den 15. september er at samle 5 procent af verdens befolkning, fordelt over 150 lande til at deltage i den globale oprydningsdag.

Ambitionen for dagen er ikke blot at rydde op, men også at engagere danske befolkning til at tage større ansvar i forhold til at forebygge affald i havet og i naturen generelt.

I Danmark er det NGO’en Plastic Change, der koordinerer den lokale indsats, og Plastindustrien er med som samarbejdspartner.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, fortæller:

– Vi har i forbindelse med World CleanUp Day naturligvis et særligt fokus på plast, da det er et værdifuldt materiale, som naturligvis skal ikke ende i havet eller i skoven. Vi har derfor valgt at engagere os aktivt i World CleanUp Day, som både medvirker til at fjerne affald fra naturen, og samtidig skaber arrangementet en øget bevidsthed i befolkningen om, at vi død og pine skal blive bedre til ramme en skraldespand, når vi færdes udendørs.

I praksis vil Plastindustriens sekretariat deltage i oprydningsaktiviteter forskellige steder i landet den 15. september og samtidig understøtte, at endnu flere virksomheder, organisationer og privatpersoner bakker op om initiativet.

Skal din virksomhed være med?

Plastindustrien vil gerne opfordre til, at brancheforeningens medlemsvirksomheder deltager i World CleanUp Day, da det er med til at vise omverden, at industrien tager ansvar for en mere bæredygtig brug af plast.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, uddyber:

– Vi vil meget gerne invitere vores medlemsvirksomheder til at være en del af World CleanUp Day i deres lokalområde, da det sender et stærkt signal om, at vi her i Danmark er en ansvarlig industri. Der er ingen tvivl om, at langt den største kilde til plast i havet er en totalt mangelfuld affaldshåndtering i mange asiatiske lande, men derfor giver det stadigvæk god mening at yde en ekstra indsats på vores breddegrader.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, fortsætter:

– Flere danske plastvirksomheder har tidligere arrangeret egne affaldsindsamlinger, og vi ved derfor, at der i medlemskredsen er en interesse for et initiativ som World CleanUp Day. Vi glæder os i hvert fald til at slå et slag for, at affald ikke skal ende i naturen men i stedet genbruges, genanvendes eller energiudnyttes.

Praktiske detaljer, tilmelding mm.:

Helt lavpraktisk er det op til den enkelte virksomhed at koordinere med sine medarbejdere, hvor og hvordan der bliver ryddet op i naturen.

Der er derfor en meget stor grad af frihed for den enkelte virksomhed i forhold til at planlægge en lokal oprydningsaktivitet, og Plastindustrien bidrager meget gerne med at dele de positive budskaber via PR-assistance, deling af billeder på sociale medier mm.

Tilmeldte virksomheder vil få tilsendt en mindre oprydnings- og sorteringsguide

Hvis du har spørgsmål om Plastindustriens deltagelse i World CleanUp Day, så er du velkommen til at kontakte Lars Friis Farsøe (lff@plast.dk / 4233 2811), der er politisk kommunikationsrådgiver.

Hvis du er interesseret i at vide mere om deltagelse og tilmelding, så tøv ikke med at udfylde nedenstående formular:

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Tilmeld dig her

Hvornår

Startdato
15. september 2018
Slutdato
15. september 2018

Kontaktpersoner

Thomas Drustrup

Tlf.: +45 2949 4608
Mail: td@plast.dk
Thomas Drustrup

Lars Hall Bæk Farsøe

Tlf.: +45 4233 2811
Mail: lff@plast.dk
Lars Hall Bæk Farsøe