Værktøjsindustrien inviterer til gå-hjem-møde om fastholdelse af lærlinge

Værktøjsindustrien i Danmark inviterer til gå-hjem-møde til dig, der ønsker at tiltrække og fastholde lærlinge til din virksomhed. Mødet foregår om eftermiddagen torsdag den 27. oktober i Odense.

Del:

Værktøjsindustrien i Danmark (VID) inviterer til møde om tiltrækning og fastholdelse af lærlinge.

Som virksomhed med værktøjsmagere har du brug for selv at uddanne lærlinge – og lærlingene skal følges helt i mål frem til, at svendeprøven er bestået.  Sådan forebygger du bedst, at din virksomheds fremtid udfordres af mangel på arbejdskraft.

På dette møde kan du høre mere om VID’s kampagne, der har til formål at tiltrække flere lærlinge. Du får redskaber, der gør dig klar eller bedre til at uddanne lærlinge. Du får vejledning om, hvad det vil sige at have en lærling, hvor du finder lærlingene, og hvordan du fastholder dem.

Program

I løbet af mødet vil der være oplæg fra:

  • Kenneth Westergaard Andersen, Formand for VID
  • Søren Martin Mørch, Director of Sales, CompanYoung
  • Claus Morten Larsen, Senior Manager, BLL Apprentice Academy, LEGO
  • Kurt Lindhold, Uddannelsesleder, Skive College
  • Line Stentoft Andersen, Chef for DI Lærlingeindsatsen, DI
  • Karsten Bechmann, Sales Director, Masentia A/S

DOWNLOAD: Program – Har du sikret din fremtidige værktøjsmager?

Bliv Værktøjsmager

I en ny analyse fra DI bekræfter medlemmerne, at medarbejdermangel er virksomhedernes største bekymring. Set på lokalt plan er ”bedre adgang til arbejdskraft” virksomhedernes største ønske i 80 pct. af kommunerne, og dét er første gang nogensinde.

For at styrke branchen har VID iværksat hvervekampagnen Bliv Værktøjsmager, der skal udbrede kendskabet til værktøjsmageruddannelsen, til jobbets indhold og til karrieremulighederne i branchen. Kampagnen er en platform, der gør både de unge og deres vejledere klogere på de gode uddannelses- og karrieremuligheder, der er med et svendebrev som værktøjsmager. Samtidig er Bliv Værktøjsmager et sted, hvor virksomheder kan slå lærepladser op, uden at den drukner blandt opslag fra andre brancher.

Få værktøjer med fra mødet

På mødet vil du få inspiration til, hvordan du gør din virksomhed og dine ledige lærepladser synlige, hvordan du skaber kontakt til potentielle lærlinge, og hvordan du både kan få dem godt om bord og godt igennem.

Deltag på møde, hvis du gerne vil sikre dig den dygtige, faglærte arbejdskraft, du har brug for, når du skal drive din virksomhed – også om 5-10 år. Samtidig vil du få viden om, hvordan du kommer med i kampen om din næste lærling og udveksle erfaringer med kolleger i branchen om, hvordan de gør, og hvordan I som branche kan stå sammen om at sikre de faglærte, I har brug for.

TILMELDING: Deltagelse er gratis. Tilmeld dig her.

Hvornår

Startdato
27. oktober 2022
Slutdato
27. oktober 2022
Tidspunkt
14:00 - 17:00

Hvor

Sted
Masentia A/S
Adresse
Hvidkærvej 41
Postnummer
5250
By
Odense