Temamøde om Industri 4.0 i plastindustrien

Produktionen hos Dancop er kendetegnet ved meget fokus på automatisering, og virksomheden investerer løbende i nye robotter.

Den 15. juni inviterer sektionen for ekstrudering og termoformning til temadag om Industri 4.0 hos Dancop i Slangerup. Arrangementet er åbent for alle medlemmer af Plastindustrien, og programmet har fokus på praktiske løsninger i forhold til integration af Industri 4.0.

Del:

Industri 4.0 bølgen har for alvor ramt plastindustrien i Danmark og begreber som digitalisering, automatisering, machine learning og virtual reality bliver brugt flittigt.

Også i mange termoform- og ekstruderingsvirksomheder går snakken på, hvordan Industri 4.0 kan integreres i de daglige rutiner og bruges til at effektivisere virksomhedens processer, skabe bedre dokumentation og øge sporbarheden.

Men hvordan gøres det i praksis, hvor starter man og hvilke forudsætninger skal være på plads for at arbejdet med Industri 4.0 bliver succesfuldt? Sektionen for ekstrudering og termoformning inviterer derfor til temadag den 15. juni 2018 hos Dancop i Slangerup.

Fokus på erfaringer og konkret implementering

På dagen vil du få viden om, hvordan Industri 4.0 kan integreres med det eksisterende produktionsudstyr, og du vil få praktiske erfaringer fra virksomheder, der allerede har integreret Industri 4.0 i deres produktion.

På dagen vil vi komme ind på, hvilke data der skal indsamles, og hvordan data skal indsamles. Er det vigtigt at have det komplette og fulde overblik, eller kan man med fordel reducere antallet af målepunkter og dermed også reducere kompleksiteten i måle- og sensorstrukturen?

Vi vil også debattere, hvordan Industri 4.0 implementeres i den rigtige rækkefølge, hvilke data der med fordel skal indsamles og hvordan de forskellige datasæt kan behandles.

Der er ofte usikkerhed omkring, hvilke processer der kan automatiseres, og hvornår en proces er “klar” til at blive automatiseret. Kan automatisering f.eks. reducere antallet af kasserede emner eller er der bedre og billigere værktøjer til dette?

Ligeledes er nogle produktioner meget standardiseret mens andre er præget af mange værktøjsskift og utilsigtede stop. Igen ser vi på i hvilken rækkefølge automatiseringen skal implementeres, og vi diskuterer, hvor effekterne er størst. Herunder vil vi også diskutere, hvad de typiske tilbagebetalingstider er, og hvor meget produktiviteten kan øges?

Arrangementet henvender til især til teknikere og tekniske ansvarlige i ekstruderings- og termoformvirksomheder, men det er åbent for alle medlemmer af Plastindustrien – dog forbeholdt for medlemmer af sektionen.

Program:

09.30 Registrering, kaffe og brød

10.00 Årsmøde / generalforsamling

10.30 Velkommen og præsentation af Dancop

11.00 Rundvisning på Dancop

12.00 Frokost

12.30 Industri 4.0 i øjenhøjde, v. Erik Steen Andersen, Andertech

13.30 Gamle maskiner og automatisering – kan man det? v. Finn Hunneche, Blackbird

14.30 Dataindsamling og automation i praksis, Arne Holme og Martin Rasmussen, Færch Plast

15.00 Industri 4.5 – hvad kan vi forvente fremover? v. Mikkel Viager, Take on Robotics

15.30 Afslutning og tak for i dag

Temamøde om Industri 4.0 hos Dancop

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Tilmeld dig her

Hvornår

Startdato
15. juni 2018
Slutdato
15. juni 2018
Tidspunkt
10.00 - 15.30

Hvor

Sted
Dancop A/S
Adresse
Banegraven 6
Postnummer
3550
By
Slangerup

Tilmelding

Registreringsfrist
8. juni 2018
Antal pladser
25

Kontaktpersoner

Thomas Drustrup

Tlf.: +45 2949 4608
Mail: td@plast.dk
Thomas Drustrup