Netværkstur 2017 til Bremen

Den 22.-23. marts tager Sprøjtestøbesektionen på Netværkstur til Tyskland – nærmere bestemt til Bremen. På programmet er bl.a. besøg hos Fraunhofter IFAM, Airbus og Mercedes. Der er et begrænset antal pladser på turen, og medlemmer af sektionen har fortrinsret.

Del:

Allan Hansen (HN Group A/S) er formand for Sprøjtestøbesektionen, og han er rigtig glad for at kunne invitere interesserede medlemmer en tur til Tyskland:

– For to år siden inviterede Plastindustriens Sprøjtestøbesektion på inspirationstur til Tyskland. Det var en herlig tur, så nu gør vi det igen! Vi har i bestyrelsen drøftet, hvad det egentlig er vi gerne vil opleve sammen. Konklusionen er, at da vi er meget forskellige skal vi prøve at finde nogle rigtig udanske og meget inspirerende virksomheder, uden de nødvendigvis har de store ligheder med vore egne. Det vigtigste er, at de har internationalt format og masser af inspirerende teknologi at se nærmere på.

Sprøjtestøbesektionen har derfor lejet en bus og lavet aftaler med nogle rigtig spændende tyske virksomheder: Mercedes, Airbus og Fraunhofer Institut.

Turen foregår onsdag d. 22. til torsdag d. 23. marts. Der er en lille egenbetaling, og sektionen giver ligesom sidst et tilskud – til sektionens egne medlemmer.

Som nævnt er Sprøjtestøbesektionen arrangør og dens medlemmer har førsteprioritet. Medlemmer, med plastproduktion, fra plastindustriens øvrige sektioner, er også velkomne, hvis der er plads.

Du tilmelder dig ved at sende en mail til sektionens sekretær Rasmus Grusgaard på rg@plast.dk inden d. 1.februar med angivelse af deltagers fulde navn(e) og hvor man ønsker at stige på bussen.

Program – dag 1:

Afgang fra Danmark ca. kl 9, men ifølge skema nedenfor. Bussen har nemlig opsamling i Ålborg, Århus, Billund, København (tilslutningsbus), Odense og Vejle og kører til Bremen.

Du må naturligvis selv bestemme, hvor du stiger på. Busturen tager ca. 4 timer plus tid til frokost – vi sørger for god forplejning og stemning undervejs og glæder os til at vende verdenssituationen inden for plast undervejs.

Første faglige stop er Fraunhofer Institute for Manufacturing Technology and Advanced Materials IFAM i Bremen, hvor vi skal tilbringe eftermiddagen. Vi gætter på, at du er stødt på nogle af de i alt 67 Fraunhofer institutter, men ellers kan de sammenlignes med vores egne GTS institutter. Der foregår masser af anvendelsesorienteret forskning, og der indsendes i gennemsnit en patentansøgning hver anden arbejdsdag.

På IFAM får vi en rundvisning og en indføring i instituttets arbejde med plastteknologi – indlæg om additiv fremstillingsteknologi (3D print) på Fraunhofer Institut:

  • Generelt oplæg om Fraunhofer Gesellschaft and Fraunhofer IFAM ved Prof. Dr. Horst. Rikeit
  • Oplæg om additiv fremstilling i polymer compounds ved Prof. Dr. Andreas Lühring
  • Oplæg om additiv fremstilling I metal compounds Prof. Dr. Frank Petzoldt

Efter besøget på Fraunhofer kører til vil downtown Bremen, hvor vi har reserveret plads på Bremer Ratskeller, byens traditionsrige rådhuskælder, der siden 1405 har serveret gedigen tysk mad.

Vi har ligesom sidst inviteret en tysklandskyndig person til at komme med et indlæg i løbet af middagen for at hjælpe os med at forstå, hvordan vi bedst samarbejder med tyskerne og forstår den tyske forretnings kultur. Denne gang får vi fornøjelsen af Lis Nørgaard, der siden 1992 rådgivet danske virksomheder omkring tyske forhold med fokus på research omkring kundegrupper og professionel kontaktformidling, agent- og forhandlersøgninger samt markedsføring.

Med et mangeårigt kendskab til tysk kultur og omfattende erfaringer med tyske forretningsmetoder, har hun ledsaget adskillige danske virksomheder under deres aktiviteter i Tyskland. Hendes rådgivning er personlig, individuel og målrettet danske virksomheder, der langfristet vil opbygge et nyt marked eller ønsker at ændre deres eksportstrategi i Tyskland.

Bremer Ratskeller er scenen for en god tysk middag på turens førstedag.
Bremer Ratskeller er scenen for en god tysk middag på turens førstedag.

Program – dag 2:

Efter morgenmaden kører vi til Airbus fabrikken i Bremen, der med sine 3.000 medarbejdere er den anden største Airbus fabrik i Tyskland. Fabrikken er primært en vingefabrik, men producerer også mange dele til Airbus A400M Atlas flyet. Vi har aftalt en rundvisning i produktionen og regner med, at der er inspiration til alle.

Airbus beskæftiger samlet set 136.000 personer og har naturligvis en kompromisløs tilgang til kvalitet og sikkerhed. Vi er nysgerrige efter at opleve, hvordan tysk grundighed finder vej ud i alle hjørnerne af koncernen.

Efter frokost besøger vi Mercedes fabrikkerne i Bremen. På dette site producerer Mercedes SL, SLK, C-Class, E-Class Coupé og GLK varianterne. Vi forsøger at få plast- og polymerteknologien repræsenteret på begge fabriksture – men på Mercedes er garanteret bilproduktion i absolut verdensklasse.

Praktiske detaljer & tilmelding:

Som tidligere nævnt sker tilmelding ved at sende en mail til sektionens sekretær Rasmus Grusgaard på rg@plast.dk med angivelse af deltagers fulde navn(e) og hvor man ønsker at stige på bussen. Der er kun fem ledige pladser tilbage.

Tilmeldingen er bindende, med mindre der opstår venteliste.

Hvornår: Onsdag. 22. marts til torsdag d. 23. marts.
Pris: 2.000 kr. (ex moms) for medlemmer af sektionen – 2.500 (ex. moms) for andre.
Tilmelding: Der er lukket for tilmelding.
Spørgsmål: Rasmus Grusgaard,tlf. 26893028
Afgang Vejle: Onsdag d. 22. marts kl. 9
Afgang København: Onsdag d. 22. marts kl. 6
Afgang Ålborg: Onsdag d. 22. marts kl. 7
Hjemkomst Vejle: Torsdag d. 23. marts ca. kl. 21
Hjemkomst København: Torsdag d. 23. marts ca. kl. 24
Hjemkomst Ålborg: Torsdag d. 23. marts ca. kl. 23

Hvornår

Startdato
22. marts 2017
Slutdato
23. marts 2017
Tidspunkt
08.00 - 23.00

Hvor

Sted
Tyskland
By
Bremen

Tilmelding

Pris
2.000 kr. (ex moms) for medlemmer af sektionen - 2.500 (ex. moms) for andre.

Kontaktpersoner

Rasmus Grusgaard

Tlf.: +45 2689 3028
Mail: rg@plast.dk
Rasmus Grusgaard