Hør om 5 værktøjer til højere produktivitet på Sprøjtestøbesektionens Forårsmøde 2018

Den 17. april afholder Sprøjtestøbesektionen forårsmøde, og det foregår i Forskningsparken i Hørsholm, mere præcist på Danmarks Nationale Metrologiinstitut. Arrangementet er også åbent for andre medlemmer af Plastindustrien.

Del:

Tiden er inde til det årlige forårsmøde i Sprøjtestøbesektionen. Arrangementet afholdes i Forskningsparken i Hørsholm, mere præcist på Danmarks Nationale Metrologiinstitut, og har både faglighed og networking på programmet.

Vi har inviteret en række oplægsholdere til at gøre os klogere på forskellige teknologier til at øge produktiviteten i sprøjtestøbeproduktionen. Disse spænder fra robuste men avancerede teknologier til belægning og formtemperering over 3d print af formdele til data-drevne værktøjer til optimering.

Vores vært på dagen, Danmarks Nationale Metrologiinstitut, har lovet os en rigtig spændende rundtur i deres nye laboratorier og mulighed for at se hvordan Danmarks national-meter måles og Danmarks national-kilo vejes.

Midt på dagen er der lækker frokost og du kan forvente at gå fra dagen med opdateret viden på væsentlige teknologier og med nye brancherelationer.

Programmet er følgende:

09:30 10:00 Kaffe og rundstykker
10:00 10:05 Velkomst v. Ulla Øhlenschlæger formand for sektionsbestyrelsen
10:05 10:35 Avancerede formbelægninger, der reducerer afformnings tiden, og projektet SuperMoulds
Hør Lars Pleth, leder af tribologicentret, fortælle om deres arbejde med belægning af forme og andre mekaniske dele. Lær også mere om udviklingsprojektet SuperMoulds, der blandt andet har NOVO og SP Group i partnerkredsen og arbejder for at kortlægge metoder til afformning af svære geometrier.
10:35 11:05 Avancerede køle- og indsprøjtningssystemer for kortere cyklustid og forbedret overfladekvalitet
Hør om de seneste trends indenfor conformal cooling vha. vakuumloddede kerner, mulighederne med Hot/Cold støbning hvor værktøjet hhv. opvarmes og afkøles og sidste ny om varmekanalssystemer fra værktøjsrådgiver Bjarne Pallesen.
11:05 11:20 Pause og formiddagskaffe
11:20 12:00 Hvordan måler og dokumenterer du?
Hør Poul-Erik Hansen fortælle om hvordan man arbejder med at lave metrologiske målinger samt dokumentere nøjagtigheden af disse. Der vil også være eksempler på hvordan målinger  understøtter udviklinger af nye værktøjer til sprøjtestøbning  i udviklingsprojektet SuperMoulds.
12:00 13:00 Frokost på Restaurant Søhuset
13:00 14:30 Rundvisning i Danmarks Nationale Metrologi-instituts nye laboratorier
Oplev hvordan den danske national-meter, det danske national-kilo, ruhedsnormaler og andre standarder bruges til kalibrering af  længder, masser, overflade ruheder mv. i Danmark
14:30 14:50 Eftermiddagskaffe
14:50 15:20 Undgå nedbrud i produktionen og få styr på din kvalitet vha. big-data
Jens Christian Volhøj fra CGI fortæller om nogle avancerede og selvlærende softwaresystemer der anvendes af mange store produktionsvirksomheder men også efterhånden er tilgængelige for små. De kan hjælpe med at optimere, bl.a. vedligeholdelsesintervaller og sammenkæde procesparametre med kvalitet.
15:20 15:50 Status på 3D Print af dele til formværktøjer og AM industrien generelt
Markedet og teknologierne til 3D print – blandt andet af dele til formværktøjer – flytter sig hele tiden. Hør en af de mest garvede indenfor området, Henning Henningsen, give et overblik over området og fortælle om de teknologiske og forretningsmæssige muligheder det byder på, herunder også information om AM-LINE-centeret der åbner i foråret 2018
15:50 16:00 Afrunding og tak for i dag.

Arrangementet er åbent for alle, men koster 395,- inkl. moms, hvis du ikke er medlem af Sprøjtestøbesektionen.

Tilmelding senest d. 13. april via formularen nedenfor.

Spørgsmål rettes til sektionens sekretær Rasmus Grusgaard på tlf. 26893028 eller mail: rg@plast.dk.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Tilmeld dig her

Hvornår

Startdato
17. april 2018
Slutdato
17. april 2018
Tidspunkt
09.30 - 16.00

Hvor

Sted
Danmarks Nationale Metrologi Institut
Adresse
Kogle Alle 5
Postnummer
2970
By
Hørsholm

Tilmelding

Pris
395,- for ikke medlemmer af sprøjtestøbesektionen
Registreringsfrist
13. april 2018
Antal pladser
50

Kontaktpersoner

Rasmus Grusgaard

Tlf.: +45 2689 3028
Mail: rg@plast.dk
Rasmus Grusgaard