Plastindustrien tager til Folkemødet 2017

Plastindustrien på Folkemødet 2015

Folkemødet er et fantastisk koncept, der byder på mange spændende debatter og events. I år er Plastindustrien bl.a. medvært for et 2-timers arrangement om #PlastfritHav, der foregår lørdag den 17. juni kl. 14.00-16.00.

Del:

I midten af juni sætter en stor del af Plastindustriens sekretariat kursen imod Allinge, hvor det igen er blevet tid til at debattere og networke på Bornholm.

Folkemødet er nemlig en oplagt mulighed for en brancheforening at møde både medlemmer, politikere, NGO’ere, uddannelsesinstitutioner og helt almindelige borgere. Med små 3.000 arrangementer og i omegnen af 100.000 deltagere bliver der nok at se til.

Et sikkert højdepunkt – set med plastbriller – bliver vores Projekt #PlastfritHav arrangementer lørdag den 17. juni fra kl. 14.00-16.00 i Affalds- og Ressourceteltet (DAKOFA):

Oplev den danske kamp mod plastik i havet

Kl. 14.00-15.00:

Se, rør, oplev og hør om de foreløbige resultater og erfaringer fra Projekt Plastfrit Hav.

Plastik i havet er en kompleks global problemstilling, hvor en af de helt store udfordringer er, at vi mangler viden, så vi kan vælge de mest effektive løsninger. Derfor har projekt Plastfrit Hav de seneste par år arbejdet intensivt på at gøre os klogere på, hvordan vi kommer plastik i havet til livs. Både den plast vi kan se med det blotte øje og mikroplastik. Partnerne bag Projekt Plastfrit Hav – Plastindustrien, Plastic Change og Det Økologiske Råd – inviterer til et medlevende ”show and tell”-event, hvor vi præsenterer interessante metoder og de foreløbige resultater af det 3-årige projekt. Oplev f.eks.: – Strandmøbler af genanvendt Vesterhavs-plast – Plast-detektiv i plejeprodukter med app’en Beat the Microbead – Dissekering af fisk/skalddyr – hvor meget plast er der i vores fødekæde? Eksperterne er til stede, så det er her, at du kan få svar på alle dine spørgsmål om plastforurening.

Debat: Kampen for et ’Plastfrit Hav’ – hvordan vinder vi?

Kl. 15.00-16.00:

NGO’er, plastbranchen og politikere vil plastik i havet til livs, men hvordan gør vi det bedst?

Folketinget er enige om, at DK har brug for en national handlingsplan mod plastikforurening, men hvilke initiativer skal planen indeholde for, at den bliver effektiv i praksis? Hvor meget kan øget genanvendelse og mere cirkulær økonomi gøre for at minimere mængden af plastik i havet? Er bioplast et reelt alternativ? Og hvordan kan miljøet drage fordel af, at plastikforurening er et emne, der optager rigtig mange forbrugere? Kan danske løsninger og teknologi gøre en forskel på et globalt niveau, hvor mange tredjeverdenslande dagligt udleder enorme mængder af plastik i havet bl.a. som en konsekvens af katastrofal affaldshåndtering? Det er nogle af de spørgsmål, som journalist på DR P1 Karen Hjulmand søger at få svar på i en debat med repræsentanter fra NGO’er, Folketinget og plastbranchen. Du får som deltager rig mulighed for at involvere dig undervejs i debatten og via #PlastfritHav, da vi meget gerne vil høre dine forslag til, hvordan vi reducerer mængden af plast i havet.

I debatten deltager:

  • Maria Gjerding, Folketingsmedlem, Enhedslisten.
  • Henrik Beha Pedersen, Miljøbiolog og stifter af Plastic Change, Plastic Change.
  • Malene Møhl, Rådgiver i kemikalier, Det Økologiske Råd.
  • Christina Busk, Miljøpolitisk chef, Plastindustrien.
  • Lea Wermelin, Folketingsmedlem, Socialdemokraterne.
  • Casper Klynge, DK’s ambassadør i Indonesien og kommende digital ambassadør

Udover ovenstående arrangement deltager repræsentanter fra Plastindustrien i følgende arrangementer:

– 15. juni, kl. 15.00: Hvorfor skal plastikaffald være så svært? (Dansk Affaldsforening er arrangør)

– 15. juni, kl. 16.30: Fra affald til forretning: Sådan tænker vi cirkulært (Lindskov Communication er arrangør)

– 16. juni, kl. 11.00: Tonsvis af plast i havet – hvordan stopper vi det? (SF er arrangør)

– 17. juni, kl. 11.00: Plastik – problem eller potentiale? (Konservative er arrangør)

– 17. juni, kl. 14.00: Emballage: Er det godt eller skidt for miljøet? (COOP er arrangør)

Det endelige program for Folkemødet er endnu ikke færdigt. Derfor vil der løbende blive bekræftet flere events- og arrangementer, som repræsentanter fra Plastindustrien deltager i.

Sekretariatet vil traditionen tro opdatere fra vores deltagelse i Folkemødet via Plast.dk, Twitter og LinkedIn.

Hvornår

Startdato
15. juni 2017
Slutdato
21. maj 2017

Hvor

Sted
Folkemødet
By
Allinge

Kontaktpersoner

Lars Hall Bæk Farsøe

Mail: lff@plast.dk
Lars Hall Bæk Farsøe