Netværksdagen 2017: Nye materiale-trends, robotter og virksomhedsbesøg

Plastindustriens Netværksdag byder i år både på spændende cases omkring nye materiale-trends, et besøg hos enten Dan Foam, Center for Robotteknologi, Roll-O-Matic eller MedicoPack – og naturligvis masser af networking. Det hele foregår den 23. november på DOK5000 i Odense.

Del:

DOWNLOAD: Program for Netværksdagen 2017

DOWNLOAD: Liste over tilmeldte

23. november er Plastindustrien vært for den årlige Netværksdag. Det foregår med udgangspunkt i det gamle silopakhus DOK5000 i Odense Havn, der er blevet bygget om til et topmoderne konferencested.

Arrangementet har tre halvlege:

1) Spændende oplæg om nye materiale-trends

Vi lægger ud med en frokost efterfulgt af en række faglige indlæg omkring trends og tendenser inden for materialer, og hvad det giver plastbranchen af nye muligheder. Følgende oplægsholdere er på programmet:

New materials and new design trends

Efrat Friedland
Efrat Friedland er international anerkendt materialeekspert, der har rådgivet store virksomheder som BMW, Sennheiser og Huawei omkring materialer og design. På Netværksdagen giver hun et indlæg omkring de nyeste trends indenfor plastmaterialer og design, og om hvordan vi kan bruge plasten på måder, der øger den oplevede kvalitet af vores produkter. Læs mere om Efrat Friedland her.

Bio-baseret plast kan bidrage til cirkulær økonomi

Hanna Loyche, public affairs manager, BASF
Hør om hvorfor og hvordan BASF arbejder for at fremme brugen af bæredygtig kemi. Et eksempel er bio-baserede råvarer til fremstilling af bæredygtige plastprodukter, såsom bio-baserede plastposer, der forlænger holdbarheden af frugt og grønt og bagefter kan bruges til opbevaring af bioaffald og komposteres sammen med dette. Se mere i videoen her.

Bioraffinering og bioplasten anno 2017

Ib Johansen, Aarhus Universitet
Ib Johansen er lektor på Aarhus Universitet med speciale i bioraffinering og en stærk baggrund i plast materialer. Han giver i sit indlæg en status på nogle udviklingstendenser inden for  biobaserede plast og hvordan moderne bioraffinerings-teknologier kan støtte den udvikling. Han vil her også komme ind på den udvikling, der lige nu foregår i Danmark i innovationsplatformen Bio-Value, hvor store virksomheder som Novozymes, Rockwool og Haldor Topsøe er med til at udvikle nye biobaserede råvarer til bindere og plast.

Fra fiskenet til ny plastråvare med høj CSR-værdi

Hans Axel Kristensen, adm. direktør, Plastix A/S
Den danske genanvendelsesvirksomhed Plastix producerer ny plastråvare ud af brugte fiskenet, som opkøbes i bl.a. Danmark, Sverige og England. Fiskenet i havet udgør et stort miljøproblem, som Plastix altså bidrager til at løse. Det betyder, at de kan fremstille en råvare, der udover at være bedre en virgin plast fra et LCA-perspektiv, også kommer med en ekstra god CSR-historie, som har stor værdi for industriens front runnere. Læs mere om Plastix her.

Materialeudvikling som driver i den fremtidige cirkulære (hav)plast-økonomi

Henrik Beha Pedersen, grundlægger, Plastic Change
Fremtiden ser lys ud for den danske plastbranche, hvis producenterne ser materialeudviklingen som nøglen til, at plast for alvor bliver et fremtidssikret materiale i den cirkulære økonomi. Hvordan kan industrien løse udfordringerne med at standardisere materialeudviklingen, så den passer i en i den cirkulære økonomi og bliver til et win-win scenarie for branchen? Har udvinding af kvalitetsplastprodukter fra plast i havet en fremtid? Det er de to hovedspørgsmål, som oplægget fra Plastic Change tager fat på. Læs et længere interview med Henrik Beha Pedersen her.

2) Virksomhedsbesøg

Dernæst arrangerer vi en række busture ud til spændende virksomheder i og omkring Odense, der vil vise rundt og give deres bud på plastproduktion i verdensklasse anno 2017. Du kan vælge en blandt en række muligheder:

Roll-O-Matic:

Roll-O-Matic fremstiller specialmaskiner til produktion af plastposer og -folier for kunder i mere end 60 lande over hele kloden. Og det gør de med succes! Virksomheden, der beskæftiger ca. 75 personer, vækster år for år.  Omsætningen ligger nu på den rigtig gode side af 100 mio. kr., og årets regnskab viste et plus på 8,7 mio. kr. På Netværksdagen kan du få en rundtur i Roll-O-Matics produktion og høre om, hvordan man gør fremstilling af plastmaskiner til en dansk eksportsucces. Læs mere her.

Center for Robotteknologi hos Teknologisk Institut

Kom up to date med de nyeste robottrends hos Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi. Du får en rundtur i deres 2.000 kvadratmeter med state-of-the-art automatiseringudstyr, og et oplæg om succeshistorierne fra de virksomheder, der har taget robotterne til sig og øget produktiviteten, omsætningen og antallet af medarbejdere. Læs mere her.

Dan Foam (FULDT BOOKET)

Virksomheden bag varemærket Tempur sælger madrasser og puder til hele verden. Få en rundtur i deres imponerende PUR-produktion og et indblik i, hvordan man bliver en verdenskendt eksportsucces med udgangspunkt i Aarup udenfor Odense. Læs mere her.

 MedicoPack (FULDT BOOKET)

MedicoPack er blandt SP Groups seneste opkøb og producerer blæsestøbt medico-emballage til kunder i hele verden. På Netværksdagen kan du se deres produktion og høre om, hvordan man bliver en succes i en branche med ekstremt store krav til dokumentation, validering og test. Læs mere her.

3) Netværksmiddag

Vi slutter tilbage på DOK5000 med en netværksmiddag – og der vil i det hele taget være god tid til networking i løbet af dagen.

Programmet er fortsat under udarbejdelse og vil løbende blive annonceret her på siden. Du er i den forbindelse meget velkommen til at komme med forslag til virksomheder, vi skal besøge, eller til gode cases omkring materialer.  Kontakt Asbjørn Lindsø: 2689 3020 / al@plast.dk.

Tag også med til Årsmøde i Sprøjtestøbesektionen og bliv klogere på vison-teknologi

Som optakt til årets Netværksdag afholder Platindustriens Sprøjtestøbesektion årsmøde og generalforsamling. Det foregår fra kl. 9. Arrangement giver dig den nyeste viden indenfor vision-teknologi. Læs mere her.

Tilmeld dig både Netværksdag og årsmøde nedenfor.

 

Hvornår

Startdato
23. november 2017
Tidspunkt
11.00 - 22.00

Hvor

Sted
DOK5000
Adresse
Havnegade 18
Postnummer
5000
By
Odense C

Tilmelding

Pris
Netværksdag: 795 kr. ex moms, Netværksdag inkl. middag: 1.295 kr. ex moms. Pris for studerende: 300 kr. Pris for studerende inkl. middag: 600 kr.

Kontaktpersoner

Asbjørn Lindsø

Tlf.: 3330 8630
Mail: al@plast.dk
Asbjørn Lindsø