Netværksdagen 2016: Kom helt tæt på LEGO – og på din kommende plastingeniør

Netværksdagen 2016 giver dig mulighed for at komme helt tæt på LEGO Koncernen, og vi løfter til arrangementet også sløret for, hvordan plastbranchen skal uddanne og tiltrække flere ingeniører i fremtiden. Det foreløbige program er nu offentliggjort.

Del:

Den 3. november inviterer Plastindustrien til Netværksdagen 2016 i Billund, hvor dele af programmet foregår på hhv. Hotel Legoland og i ’maskinrummet’ hos LEGO Koncernen.

Arrangementet starter på Hotel Legoland, hvor Plastindustrien løfter sløret for en historisk stor ingeniørkampagne, der over de næste år skal tiltrække endnu flere ingeniører til de danske plastvirksomheder.

Kampagnen skal ved hjælp af konkurrencer, film, undervisningsmaterialer og meget andet sikre, at studerende på ingeniøruddannelserne finder interesse for plastmaterialets muligheder og for en karriere i plastbranchen.

Et centralt element i den nye ingeniørkampagne er også at få flere plastvirksomheder til at byde ind med konkrete studieprojekter, praktikpladser osv. til landets ingeniørstuderende, så de får øjnene op for, hvad plastbranchen kan tilbyde af karrieremuligheder.

To virksomheder der både har succes og konkret erfaring med at samarbejde med ingeniørstuderende og studerende generelt er Bach Composite Industry i Hurup Thy og Fiberline Composites i Middelfart. Derfor vil repræsentanter fra disse virksomheder fortælle om, hvordan de i praksis griber de åbenlyse muligheder, der er forbundet med at tilknytte studerende.

Første del af programmet indeholder bl.a. også et oplæg fra VIA University College i Horsens, der fremover vil styrke plastspecialiseringen på deres maskiningeniøruddannelse.

Temaspor i samarbejde med LEGO

I anden halvdel af programmet har deltagerne mulighed for at vælge mellem tre forskellige temaspor, hvor deltagerne helt eksklusivt kommer tæt på forskellige aspekter af LEGO Koncernens arbejde med fx produktion, design og bæredygtighed. Der vil være bustransport frem og tilbage mellem Hotel Legoland og de forskellige lokationer, hvor de enkelte temaspor bliver gennemført.

  • Tema 1: ’Optimering af produktion’ – Eksklusiv rundtur med fokus på LEAN, sprøjtestøbning og automatisering.
  • Tema 2: ’Design, konstruktion og innovation’ – Få via et besøg i LEGO Ide Huset et indblik i arbejdet med at udvikle nye plastemner.
  • Tema 3: ’Fremtidens bæredygtige plastmaterialer’ – 1 milliarder kr. er blevet afsat til at finde bæredygtige materialealternativer inden 2030 – hvad er status på indsatsen?

Netværksdagen 2016 vil derfor adskille sig fra tidligere udgaver, men der vil naturligvis stadigvæk være rig mulighed for at netværke med andre repræsentanter fra plastbranchen i løbet af dagen – og særligt under den gode middag om aftenen.

Program:

12.00-13.00 Frokost og registrering

Del 1: Plastbranchen mangler ingeniører – sådan skaffer vi dem!

13.00-13.05: Velkomst og introduktion
Plastindustriens formand Søren Ulstrup
13.05-13.15: Panik i Plastindustrien: Mangel på ingeniører truer branchen
Rasmus Grusgaard og Asbjørn Lindsø, Plastindustrien
Mangel på ingeniører med plastkompetencer truer vores branche på flere fronter. Rasmus Grusgaard og Asbjørn Lindsø fra Plastindustrien fortæller om udfordringen – og hvordan vi tackler den.
13.15-13.35: Det tænker din kommende ingeniør om din virksomhed
Sidsel Jess, udviklingschef i Bruun & Partnere Ungdomsforsker Sidsel Jess har udført et mindre feltstudie blandt maskiningeniørstuderende på DTU. Målet har været for at finde ud af, hvordan de ser på plastindustrien, og hvad der skal til for at motivere dem til at arbejde i branchen. Sidsel Jess vil dele ud af erfaringerne og give dig inspiration til, hvordan din virksomhed kan tiltrække dygtige unge ingeniører.
13.35-13.55: ”Created by:” Sådan ser Plastindustriens ny kampagne ud
Daniel Birkholm, COO og medstifter af CompanYoung
Oplev Plastindustriens ny kampagne som den allerførste! Bag udviklingen af kampagnen står to af landets førende bureauer indenfor rekruttering af unge til uddannelser og virksomheder: Bruun & Partnere og CompanYoung. Daniel Birkholm fra CompanYoung introducerer konceptet bag kampagnen, processen derhen og fremtidsplanerne.
13.55-14.10: Sådan får din virksomhed mest muligt ud af kampagnen
Rasmus Grusgaard og Asbjørn Lindsø, Plastindustrien
Der er flere gode muligheder for, at din virksomhed kan bruge Plastindustriens nye kampagne til at sikre sig dygtige ingeniører med plastkompetencer. Vi giver dig overblikket over hvordan.
14.10-14.40: Præsentation af vision og baggrund for en helt ny ingeniørspecialisering i plast
Kim Rask Petersen, lektor ved VIA University College
VIA University College i Horsens introducerer fra 2017 i ny specialisering i plast på deres maskiningeniøruddannelse. Hør om den helt nye uddannelse og de spændende perspektiver den giver for din virksomhed.
 14.40-15.05 PAUSE
Virksomhedscase: Tilknytning af studerende – strategi og praksis
Kirsten Bøjler Dall og Kristine Lund, Fiberline Composites
Fiberline har en lang tradition for at arbejde med studerende. Hør hvordan de griber det an fra deres HR-chef og en af deres studerende.
 15.35-16.05 Virksomhedscase: Samarbejde med studerende skal være win-win
Britta Munk Overgaard, BACH Composite Industry
BACH Composites har ofte studerende. Det gør de bl.a. for at kunne titrække dygtige ingeniører til Hurup i Thy, hvor virksomheden ligger. Hør om deres erfaringer og hvordan de konkret griber det an.

Del 2: Kom helt tæt på LEGO Koncernen

 16.05-16.20: Transport til LEGO – servering af kaffe i busserne
 16.20-17:45: Gennemførsel af temaspor

  • Tema 1: ’Optimering af produktion’ – Eksklusiv rundtur med fokus på LEAN, sprøjtestøbning og automatisering.
  • Tema 2: ’Design, konstruktion og innovation’ – Få via et besøg i LEGO Ide Huset et indblik i arbejdet med at udvikle nye plastemner.
  • Tema 3: ’Fremtidens bæredygtige plastmaterialer’ – 1 milliarder kr. er blevet afsat til at finde bæredygtige materialealternativer inden 2030 – hvad er status på indsatsen?
 17.45-18-05: Transport til Hotel Legoland

 

 18.05-18.20: Afrunding

 

 Socialt program

 18.20-19.00: Aperitif
 19.00-22.00 Middag

Download programmet her: Program – Netværksdagen 2016.

OBS: Det er også muligt at booke overnatning ved direkte kontakt til Hotel Legoland – husk at oplyse, at du deltager i Netværksdagen 2016.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Tilmeld dig her

Hvornår

Startdato
3. november 2016
Slutdato
3. november 2016
Tidspunkt
13.00 - 22.00

Hvor

Sted
Hotel Legoland
Adresse
Aastvej 10
Postnummer
7190
By
Billund

Tilmelding

Pris
Netværksdagen – 795 kr. | Netværksdagen inkl. middag – 1300 kr.

Kontaktpersoner

Thomas Drustrup

Tlf.: +45 2949 4608
Mail: td@plast.dk
Thomas Drustrup

Rasmus Grusgaard

Tlf.: +45 2689 3028
Mail: rg@plast.dk
Rasmus Grusgaard