Mød os til Folkemødet 2019: Plastindustrien deltager i mange forskellige arrangementer

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, skal i lighed med sidste år også på scenen til Folkemødet - bl.a. torsdag klokken 15.00, hvor der er dilemmadebat med fokus på plast i Verdensmålenes Telt.

Igen i år deltager Plastindustrien talstærkt til årets Folkemødet, hvor vi både deltager og faciliterer debatter i løbet af de fire dage. I denne oversigt finder du mere information om de arrangementer, som vi er involveret i.

Del:

I midten af juni sætter en stor del af Plastindustriens sekretariat kursen imod Allinge, hvor det igen er blevet tid til at debattere, networke og lytte på Bornholm.

Folkemødet er nemlig en oplagt mulighed for en brancheforening at møde både medlemmer, politikere, NGO’ere, uddannelsesinstitutioner og helt almindelige borgere. Med små 3.000 arrangementer og i omegnen af 100.000 deltagere bliver der nok at se til. Plast er i øjeblikket på alles læber, og det afspejler sig også i antallet af arrangementer på Folkemødet, hvor plast er på agendaen.

Nedenfor finder du en foreløbig oversigt over de aktiviteter, som Plastindustrien er involveret i som fx medarrangør og/eller paneldeltager:

Torsdag – 13. juni:

15.00 – Dilemmadebat – er plast en løsning eller en udfordring? (A40)

Plastdebatten er ikke så sort/hvid, som den ofte bliver fremstillet i medierne. Men hvad er fakta, og hvilke påstande er forkerte? Derfor tager et hold af de førende danske plasteksperter fra Plastindustrien, WWF, Stop Spild af Mad, Arla og Danmarks Naturfredningsforening hul på at debattere en række centrale dilemmaer og udfordringer, som vi både lokalt og globalt skal forholde os til. Temaer såsom emballage, forebyggelse af madspild, bioplast/bionedbrydelig plast, genanvendelse, reduktion af plastforbruget og plast i havet bliver berørt. Administrerende direktør Thomas Drustrup repræsenterer Plastindustrien i debatten.

16:00 – Lobbyistspillet 2019 – hvem er årets bedste lobbyist? (F33)

For første gang deltager Plastindustrien i Lobbyistspillet 2019 med en case, som et hold unge skal kæmpe for. De unge fra Radikal Ungdom, Spejderne, Dansk Folkepartis Ungdom, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og Erhvervsskolernes Elevorganisation trækker en mærkesag, de skal lobbyere for. De fem hold starter med at præsentere deres sag for et veloplagt mediepanel, der består af tre garvede journalister. Holdene skal overbevise panelet om, at deres sag er den vigtigste i det danske medielandskab netop nu og få journalisterne til at dække sagen. De tre hold, som argumenterer bedst for deres sag, går videre til finalen, hvor tre skarpe og erfarne politikere venter. Politikerne giver til slut deres dom over, hvilket hold der kan kalde sig vinder af Lobbyistspillet 2019.

Fredag – 14. juni:

12:00 – Er Plastic Fantastic? (K4)

Er plastik fremtidens materiale? Og er plastik i naturen overhovedet et problem i Danmark? Det vil Plastindustriens miljøpolitiskechef Christina Busk debattere i denne debat. På 50 år er verdens plastikforbrug 20-doblet, og plastik forgår ikke så let. En stor del af de 160 kilo emballage, en husstand smider ud om året, er plastik – og der er ikke tvivl om, at plastik er et miljøproblem: Produktionen og bortskaffelse af plastik tilfører CO2 til atmosfæren, floder i Asien er fulde af plastikaffald og vi kender ikke de langsigtede konsekvenser af mikroplast i kroppen. Men plastik har også masser af gode egenskaber: plastik får mad til at holde længere, gør flyvemaskiner lettere og er et utroligt solidt og holdbart materiale. Så hvordan bruger vi plastik med større omtanke i fremtiden? Og hvem har ansvaret for, at plastik bliver en gevinst for miljøet i stedet for det modsatte?

13:30 – Hvordan hjælper vi bedst udsatte unge i arbejde? (K6)

Selv om det lige nu går godt med beskæftigelsen, er der stadig mange unge uden arbejde. Mange steder i Danmark råber virksomheder på arbejdskraft. Samtidig er der et stort antal unge, som gerne vil have et job, men som har brug for at få løftet deres faglige og personlige kvalifikationer, inden de kan træde ind på arbejdsmarkedet. Hvordan kan vi i fællesskab løse dette problem? Hvordan investerer vi bedst muligt i uddannelse, så vi får alle med – også dem, der har sociale problemer som fx misbrug og kriminalitet i bagagen? I denne debat vil adm. direktør Thomas Drustrup repræsentere Plastindustrien i debatten.

17:00 – Mingle om den grønne omstilling i Danmark (C12)

Plastindustrien er blevet inviteret med til et uformelt arrangement om status på miljøområdet og energiområdet, så kom til mingle om den grønne omstilling. Vi stiller op til samtaler, spørgsmål, udfordringer. Mød medarbejdere fra Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Miljøteknologi, Danmarks Økologiske Jordbrugsfond, Dansk Energi, Dansk Standard og andre spændende organisationer. Christina Busk, miljøpolitisk chef, repræsenterer Plastindustrien til arrangementet.

Lørdag – 15. juni:

12:15 – Mød en ond plastlobbyist og en frelst treehugger (A60)

Debatten om plast fylder som aldrig før – både over spisebordet, i medierne og på Christiansborg. Plastindustrien og Danmarks Naturfredningsforening (DN) er blandt de mest fremtrædende aktører i debatten. Til dette arrangement inviterer vi alle, der interesserer sig for plast og lobbyisme til at få en uformel snak med ’den onde plastlobbyist’ og ’den frelste treehugger’. Ordet er frit, og alle kan på uformel vis spørge de to repræsentanter om alt fra plastposer vs. boumuldsposer til Folketingets plasthandlingsplan. De to aktører Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien, og Sine Beuse Fauerby, miljøpolitisk seniorrådgiver, Danmarks Naturfredningsforening, har også længe kæmpet for en ensretning af affaldssorteringen på tværs af kommunegrænserne for at øge plastgenanvendelsen.

Sekretariatet vil traditionen tro opdatere fra vores deltagelse i Folkemødet via Plast.dk, Twitter og LinkedIn.

LÆS MERE: Det fulde program for Folkemødet 2019

Hvornår

Startdato
13. juni 2019
Slutdato
16. juni 2019

Hvor

Sted
Folkemødet
By
Allinge, Bornholm

Kontaktpersoner

Lars Hall Bæk Farsøe

Mail: lff@plast.dk
Lars Hall Bæk Farsøe

Thomas Drustrup

Tlf.: +45 2949 4608
Mail: td@plast.dk
Thomas Drustrup

Christina Busk

Tlf.: 2949 4564
Mail: cb@plast.dk
Christina Busk