Mød os til Folkemødet 2018: Plastindustrien deltager i mange arrangementer

Folkemødet er et fantastisk koncept, der byder på mange spændende debatter og events. I år er Plastindustrien involveret i et rekordstort antal arrangementer, som du kan få et overblik over her.

Del:

I midten af juni sætter en stor del af Plastindustriens sekretariat kursen imod Allinge, hvor det igen er blevet tid til at debattere, networke og lytte på Bornholm.

Folkemødet er nemlig en oplagt mulighed for en brancheforening at møde både medlemmer, politikere, NGO’ere, uddannelsesinstitutioner og helt almindelige borgere. Med små 3.000 arrangementer og i omegnen af 100.000 deltagere bliver der nok at se til.

Plast er i øjeblikket på alles læber, og det afspejler sig også i antallet af arrangementer på Folkemødet, hvor plast er på agendaen.

Nedenfor finder du en foreløbig oversigt over de aktiviteter, som Plastindustrien er involveret i som fx medarrangør og/eller paneldeltager:

Torsdag – 14. juni:

15.00 – Huxi efterforsker: Fup og fakta om plastemballage (C21)

Kom og vær med, når Danmarks Naturfredningsforenings telt for en stund bliver lavet om til Huxi Bachs forsamlingshus. Her sætter Huxi Danmarks Naturfredningsforening, Plastindustrien, COOP og Arla stævne og udfordrer dem på, hvad der er fup og fakta om plastemballage. Hvorfor indeholder vores skraldespand så meget plast? Hvor kommer det fra? Hvad kan det blive til? Og hvordan er det med de der indkøbsposer? Træd ind i forsamlingshuset og vær med til at stille spørgsmålene til de fire plastnørder. Forhåbentlig bliver alle klogere på, hvordan fremtidens plastemballage ser ud.

17.30 – Skal vi stadigvæk brænde vores affald af? (B2)

I dag bliver hovedparten af affald brændt både i DK og udlandet. Meget af produktionen går til energi. Men i takt med strammere krav fra EU, bliver vi nødt til at diskutere, hvor den største værdi er at finde. Bør vi brænde affaldet af til energiproduktion eller skal vi genanvende og oparbejde vores affald til højværdiprodukter? Hvor langt er vi villige til at gå i Danmark? Kan det betale sig at sortere og oparbejde? Kan vi få kvalitet ind i affaldet så kan vi oparbejde det til højværdiprodukter? Eller er den bedste forretning, at vi bliver ved med at brænde affaldet af

Fredag – 15. juni:

11.30 – SwimBornholm (landgang ved Næs Strand)

Plastic Change ønsker at sætte fokus på udfordringen med plast i havet, og derfor vil repræsentanter fra organisationen svømme de 110 km. rundt om Bornholm. Om fredagen inviteres erhvervsfolk, politikere og øvrige interessenter til at svømme med de sidste 500 meter. Plastindustriens adm. direktør – Thomas Drustrup – har takket ja til at deltage i denne del af eventet.

13.30 – Spot på myter og fakta om plastik og emballage (K3)

Plastik og emballage er udskældt som aldrig før. Og med god grund: plastiksupper i verdenshavene og negativ klimapåvirkning gør indtryk og er væsentlige udfordringer for verden i dag. Men kan vi redde verden ved at fjerne plastik fra varerne, bruge muleposer, sortere vores affald og hækle vores egne karklude? Vi ser nærmere på myter og fakta om plastik og emballage, og panelet giver dig deres bedste råd til, hvordan du kan handle med omtanke i din hverdag, så det batter mest for verden, og hvad Coop som detailhandel bør gøre.

15.00 – Et plastfrit hav: Drøm eller virkelighed? (A2)

Fortællinger om resultater og erfaringer fra projekt Plastfrit Hav Se og hør hvad vi har lært af at arbejde sammen på tværs af sektorer om 4 forskellige projekter: genbrug af vesterhavsplast; Plastfri Roskilde Fjord, Foto-udstilling og app’en Beat the Microbead. Debat om Danmarks plasthandlingsplan Vi kan arbejde sammen om projekter som Plastfrit Hav, men vi har ret forskellige meninger om, hvordan fx plasthandlingsplanen skal skrues sammen. Hvad skal der til, for at plastik bliver produceret og brugt smart nok til, at det ophører med at være et miljøproblem? Hvem skal gøre hvad? Er plasthandlingsplanen starten på en ny æra af bæredygtig plastikcirkulation?

17.30 – Er plastic så fantastic? (G21)

Plast er i øjeblikket på alles læber, hvilket ikke mindst skyldes, at EU tidligere i år lancerede en omfattende plaststrategi. Men hvad er op og ned i plastdebatten? Margrete Auken (MEP) og Thomas Drustrup (adm. direktør i brancheforeningen Plastindustrien) tager en uformel debat om, hvordan vi for alvor får sat skub i den grønne plastomstilling, så der langt mere plast bliver genanvendt og langt mindre ender i verdenshavene. Hvilke løsninger er de rette? Hvilke midler skal tages i brug?  Er industrien progressiv nok? Og er politikerne med til fjerne fokus fra de reelle problemstillinger?

Lørdag – 16. juni:

13.30 – En fremtid med plastik – men med mindre plastforurening? (C24)

Plastik er kommet for at blive. Hvordan skaber vi en verden med mindre plastforurening? Det har Margrete Auken inviteret Plastindustrien til en snak om. For der er brug for handling, hvis ikke vores natur, verdenshave og dyr skal drukne i plastikaffald.

15.20 – Fup vs. fakta: Plastikposer, bomuldsposer og plast i naturen (C6)

Der er ingen tvivl om, at plast i naturen er noget skidt. Men hvordan løser vi problemerne? Er det pant, bomuld eller forbud, der er løsningen? Hvordan skal forbrugere, producenter og kommune handle? Med udgangspunkt i en quiz har vi samlet kloge hoveder, der ved en masse om plast, miljø, affald og natur. Hør hvad de mener og hjælp den med at finde de rigtige svar.

Det endelige program for Folkemødet er endnu ikke færdigt. Derfor vil der løbende blive bekræftet flere events- og arrangementer, som repræsentanter fra Plastindustrien deltager i.

Sekretariatet vil traditionen tro opdatere fra vores deltagelse i Folkemødet via Plast.dk, Twitter og LinkedIn.

Hvornår

Startdato
14. juni 2018
Slutdato
17. maj 2018

Hvor

By
Allinge, Bornholm

Kontaktpersoner

Lars Hall Bæk Farsøe

Tlf.: +45 4233 2811
Mail: lff@plast.dk
Lars Hall Bæk Farsøe