Konference: Klimadata & plast (UDSOLGT – venteliste)

Torsdag den 7. november byder Plastindustrien velkommen til konferencen ‘Klimadata & Plast – navigér den komplekse miljødata-jungle’ i Nyborg. Dagen vil byde på indsigt i kommende lovgivning, krav til klimaaftryk, cases fra plastbranchen og rig mulighed for netværk.

Del:

LCA, ESG, EPD, PEF, DPP… Forkortelserne er mange, og deres indhold og krav kan være komplekse at navigere i. Derfor inviterer Plastindustrien igen til en konference under titlen Klimadata & plast – navigér den komplekse miljødatajungle.

Udover netværk med gode kolleger i branchen kan du blive klogere på kommende lovgivning på området, forventninger om krav til produkters klimaaftryk og ikke mindst høre en masse spændende cases fra plastbranchen.

Programmet

Formiddag: Nuværende og kommende krav til klimadata 

  • Coloplast: Driving sustainability performance with data
    v. Laura Pulido de los Reyes, Associate Sustainability Manager at Coloplast
    Coloplast is committed to improving the environmental performance of our products and packaging – and we believe in a data-driven approach. Given the regulatory restrictions in our industry and our priority to never compromise on user safety, delivering more environmentally sustainable products to the market presents a challenge. Learn how Coloplast enables data-driven decision making to balance the needs of people and the planet.
  • EU’s ‘Green Claims’ Directive – elsket eller hadet?
    v. Christian Poll, Ekspert i bæredygtighed hos DTU og Forbrugerombudsmanden
    EU’s direktiv for grønne anprisninger er redskabet, der skal tage kampen op mod greenwashing og kræver blandt andet LCA’er for at dokumentere miljømæssige fordele. Men hvilke metoder til klimaberegninger bliver gældende, og hvilke krav ligger i pipelinen?  
  • EU-regulering, Ecodesign og det digitale produktpas
    v. Frederik Yde Jespersen og Søren Bukh Svenningsen, Miljøministeriet
    ESPR-forordningen er vedtaget, og arbejdet med at sætte krav til udvalgte produktgrupper går i gang. Vedtagelse betyder også, at der som noget nyt skal indføres et digitalt produktpas. Hvad kommer det til at indebære? Og hvad er tidsperspektivet for det hele? 
  • LCA, PEF, EPD eller PCF… Hvad snakker vi om?
    v. Alexandra Katkjær, chefkonsulent, NIRAS
    Som producent er det afgørende at kunne fremvise sine produkters klima- og miljøpåvirkning. Men hvad er forskellen mellem et ’miljømæssigt fodaftryk’ (PEF), en miljøvaredeklaration (EPD) og et ’produkt klimafodaftryk’ (PCF)?  Hvad bruges hvornår – og kan produkters aftryk umiddelbart sammenlignes? 
  • Produktscreeninger, hvad kan vi bruge det til?
    v. Jakob Aaen, Målbar
    Produktscreeninger kan være nøglen til at gøre virksomhedens strategi håndtérbar og operationel og indlægget giver en række eksempler fra forskellige industrier. Indlægget stiller skarpt på overgangen fra at screene enkelte produkter til hele sortimenter og dertil overgangen fra produktfokus til virksomhedsfokus. Dertil kommer en præsentation af, hvad Målbars værktøj kan i dag og i nærmeste fremtid, herunder integrationer med ERP-/PIM-systemer. 

Eftermiddag: Cases fra plastbranchen 

  • Anvendelse af klimadata i praksis – erfaringer, tiltag og udfordringer ved Letbek 
    v. Louise Vincentia Aagaard Jensen, Material specialist og sustainability manager, Letbek
    Virksomheders arbejde med bæredygtigrapportering er for alvor blevet en del af hverdagen, men hvordan navigerer virksomheder i den løbende udvikling, der er inden for området? Letbeks arbejde inden for klimaregnskab og carbon footprint-screeninger i kombination med ESG-rapportering vil blive præsenteret sammen med de mange udfordringer, der stadig skal løses.
  • Dokumenteret CO2 data på virksomheds- og på produktniveau
    v.
    Ib Jensen, CFO, Bogense Plast og Kai Ettrup, Solution Architect og Partner, CogniTech
    Hør hvordan Bogense Plast i samarbejde med CogniTech har fået etableret et enkelt og fleksibelt system til indsamling og rapportering af CO2-aftrykket. Systemet indeholder både en komplet rapportering på Scope 1-, 2-, og 3-upstream og downstream samt en rapportering af den samlede CO2-udledning pr. produkt leveret til kunderne. Modellen indeholder desuden analyser, som giver indsigt i udviklingen og sammenhængen til de økonomiske nøgletal.
  • Fra DMA til handling
    v. Lotte Burmølle Andersen, ESG Manager SP Group
    SP Group skal som børsnoteret selskab rapportere i henhold til CSRD-direktivet i 2025. Hør om vejen fra det annoncerede CSRD-direktiv til et dokumenteret DMA (Double Materialty Assessment)-resultat, der skal omsættes til handling. Det stigende krav til mængden af rapporterede datapunkter betyder, rapportering er blevet udskiftet fra excel-arket til en softwareløsning. Et skifte, der igen stiller krav til en tryg on-boarding af de medarbejdere, der skal spille en aktiv rolle for, at SP Group når i mål med ESG-rapporteringen.
  • Case: EPD’er i plastbranchen – Erfaringer, markedskrav og forventninger
    v. Maziar Pourshams, Plastmo
  • Produkt CO2-beregning og rapportering integreret i ERP
    v. Claus Ishøy, Carmo

Praktik og tilmelding

Pris: 495,- (medlemmer), 1.895,- (ikke-medlemmer).

Prisen er eks. moms og inkluderer forplejning. Ved afbud efter den 17. oktober betales fuld pris.

Storebælt Sinatur Hotel & Konference ligger for foden af Storebælt,  Nyborg, knap halvanden time til København og godt halvanden til Aarhus. Hotellet ligger i gåafstand til Nyborg Station, og der er gode, gratis parkeringsmuligheder.

Der er et begrænset antal pladser, som tildeles de hurtigste.

Arrangementet er pt. fyldt op, men du kan skrive dig på venteliste ved at kontakte den ansvarlige for eventet.

Konference: Klimadata & plast - Tilmeld dig her!

Tilmeld dig her

Hvornår

Startdato
7. november 2024
Tidspunkt
9:00 - 17:00

Hvor

Sted
Storebælt Sinatur Hotel & Konference
Adresse
Østerøvej 121
Postnummer
5800
By
Nyborg

Tilmelding

Pris
495,- / 1.895,-

Kontaktpersoner

Anders Kildegaard Knudsen

Tlf.: 2489 3480
Mail: akk@plast.dk
Anders Kildegaard Knudsen