Gratis kursus: I dybden med plast! – Basis II (24. september) – udsolgt

CIRKLA – Akademi for plastgenanvendelse udbyder gratis dagskurser for at øge mængden af genanvendt plast i det danske erhvervsliv. ‘I dybden med plast! – Basis II’ finder sted den 24. september i Mariager hos Aage Vestergaard Larsen A/S.

Del:

I regi af CIRKLA – Akademi for plastgenanvendelse udbydes kurset ‘I dybden med Plast! – Basis II’, der er et gratis dagskursus, som bliver afholdt hos genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager.

Vi skal bruge plasten klogere og smartere. Det skal være nemt og sikkert at tage det gode plastvalg. Derfor går vi i dybden med to af de mest anvendte plasttyper PE og PP og gennemgår de vigtigste forskelle mellem biobaseretplast og bionedbrydelig plast.

Vi kigger på de forskellige produktionsformer herunder compoundering, og derudover vil der være en gennemgang af de vigtigste ”nyheder/lovgivning” fra DK og EU om plastens fremtid.

Vi kigger på nærmere på den designmanual, som er blevet udarbejdet af Plastindustrien, erhvervsliv, NGO’er og politikere – med henblik på at øge genanvendelsen i Danmark- og på hvorfor sorteringen er så vigtig.

Har du konkrete spørgsmål/emner du gerne vil have besvaret under kurset, er du meget velkommen til at sende dem gerne senest fem dage før kurset, så har vi svar parat på dagen – benyt venligst formularen ”Send 5 spørgsmål”

Kurset indeholder:

  • Polyethylen (PE) – i dybden
  • Polypropylen (PP) – i dybden
  • Hvad er compoundering, og hvad kan det bruges til?
  • Biobaseretplast kontra bionedbrydeligplast
  • DK/EU lovgivning/krav
  • Designmanual – emballage og generelt
  • Forskellige produktionsformer

Hvem bør tage dette kursus?:

Alle fra den plastproducerende industri, såvel som fra det plastforbrugende erhverv, der ønsker en uddybning af ovenstående temaer og emner.

Hvis du kommer fra det plastforbrugende erhverv og ikke har basisviden om plast, så kan du med fordel melde dig til Basiskursus 1 inden.

Du vil få et kursusbevis efter endt kursus, der viser dit navn, dato og sted for udstedelse, oplysninger om hvilke emner, der er gennemgået, og den nye viden du har fået.

Du får ligeledes udleveret føromtalte designmanual – “Genbrug og genanvendelse af plastemballager til privat forbrug” og ”Plastik uden spild – Regeringens plastikhandlingsplan”.

Tilmelding

Bemærk at der er et begrænset antal pladser til kurset, og at man skal oprettes som bruger på CIRKLA.dk for at kunne tilmelde sig.

Til kurset vil der være kaffe/rundstykker og frokost (Er du vegetar, har du allergi mm., så send venligst mail derom til info@cirkla.dk senest fem dage før kursusstart).

Bemærk at der er et begrænset antal pladser til kurset, og at man skal oprettes som bruger på CIRKLA.dk for at kunne tilmelde sig.

CIRKLA – Akademi for plastgenanvendelse

CIRKLA – Akademi for plastgenanvendelse, er et plastakademi, hvor der er relevante kurser og undervisning i hensigtsmæssige materialevalg, design, produktionsmetoder og grønne forretningsmodeller, med det formål at øge plastgenanvendelsen i Danmark til gavn for danske virksomheders konkurrenceevne.

CIRKLA – Akademi for plastgenanvendelse, er en del af et 2-årigt projektet ”Genanvendelse af plast – en styrket dansk industri”, der skal bidrage til øget vidensformidling og dialog i værdikæden, så langt mere plast fra erhvervslivet bliver genanvendt.

Industriens Fond støtter projektet, og bag projektet står bl.a. brancheorganisationen Plastindustrien, genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S og Aalborg Universitet.

Hvornår

Startdato
19. september 2019
Slutdato
24. september 2019
Tidspunkt
9.00 - 15.30

Hvor

Sted
Aage Vestergaard Larsen A/S
Adresse
Klostermarken 3
Postnummer
9550
By
Mariager