Netværk besøgte ReSource i Esbjerg

Plastindustriens Netværk for cirkulær plastemballage og Netværk for genanvendelse af plast besøgte plastsorteringsanlægget ReSource Denmark i Esbjerg.

Del:

Tirsdag den 24. september besøgte Plastindustriens to netværk for Cirkulær plastemballage og Genanvendelse af plast sorteringsanlægget ReSource Denmark i Esbjerg.

Forud for mødet havde interessen for besøget været stor. På grund af et begrænset antal pladser måtte der endda oprettes en venteliste for deltagelse.

Danmarks største anlæg

ReSource Denmark er det største storskala plastsorteringsanlæg i landet og har kapacitet til at sortere 160.000 tons affald – med fokus på post-forbruger plast.

Anlægget er indrettet til at give fuld sporbarhed fra affaldsindsamling til slutprodukt.

I dag samarbejder ReSource Denmark med over 30 danske kommuner.

Debat om kvalitet

Under besøget blev der diskuteret centrale emner som kvaliteten af plastsortering, især hvordan mad- og drikkevarekartoner påvirker processen, samt afsætningsmuligheder for de sorterede fraktioner.

Både mekanisk og kemisk genanvendelse blev debatteret, og der blev talt om vigtigheden af samarbejde mellem aktørerne i branchen.

ReSource åbnede også op for potentielle samarbejdsmuligheder og inviterede blandt andet til, at der i fremtiden kan etableres yderligere genanvendelsesløsninger, blandt andet med mekanisk genanvendelse, på anlæggets grund.

Besøget gav deltagerne en unik mulighed for netværk og vidensdeling, og mange så potentiale i fremtidige samarbejder.