Ingeniørstuderende på SDU oplevede branchen til Plastic Engineering Day

Den 24. oktober var Plastindustrien vært for Plastic Engineering Day 2023 på SDU i Odense. Se billeder og læs reportagen fra dagen her.

Del:

Syddansk Universitet (SDU) summede af aktivitet og entusiasme, da Plastindustrien var værter for Plastic Engineering Day 2023 den 24. oktober.

Virksomhedsrepræsentanter, studerende og undervisere og samledes for at dele viden, netværke og skabe en bro mellem industrien og potentielle fremtidige medarbejdere i plastbranchen.

Flere end 100 studerende lagde vejen forbi arrangementet, som kombinerede en plast- og karrieremesse med et konferenceprogram med oplæg om plast. Konferencen var særligt henvendt de kommende ingeniører og handlede derfor om plastprocesser, iværksætteri og cirkulær økonomi i plastbranchen.

Knap 30 forskellige medlemsvirksomheder i Plastindustrien deltog i messen og bidrog til at vise branchens alsidighed og muligheder frem for de studerende.

– Vi er glade for at være med til at nuancere idéen om plast og vise, hvad plastbranchen har at tilbyde. Det er vigtigt, at de studerende ikke afskriver plast på grund af omdømme – men at de får et blik for muligheder i branchen og måske endda får lyst til at kigge i den retning på den anden side af studiet, fortæller Mikkel Enevoldsen, CEO i SAXE Group.

Oplæg oplyste om plast

Lykke Margot Ricard fra SDU indledte konferencen med et oplæg om projektet Design for Disassembly, et samarbejde som går ud på at sikre, at produkter med teknologi designes til adskillelse, så de kan genbruges eller genanvendes i stedet for at blive bortskaffet som affald, fordi de er for svære at sortere.

Maria Dahl fra Aage Vestergaard Larsen gav et indblik i, hvordan virksomheden arbejder med genanvendelse. Hun dykkede ned i AVL’s samarbejdet med Mariager Saltcenter, som resulterede i ny emballage med genanvendt plast fra AVL, som gav store CO2-besparelser.

Nanna Gammelgaard Andersen og Kirstine Bach fra Andersen & Bach Design vandt Plastindustrien konkurrence PROJECT PLASTIC i 2021. De fortalte om deres vej fra studerende til iværksættere og gav råd til, hvordan man som studerende skal bære sig ad, hvis man også går med en iværksætterdrøm.

Rasmus Grusgaard fra Plastindustrien gav en generel introduktion til branchen med særligt fokus på de mange produktionsprocesser, som ingeniørstuderende ikke kan undgå at støde på, hvis de vælger at arbejde med plast på studiet eller i deres kommende arbejdsliv.

Sidst fortalte Ole Tietze fra Polykemi og Rondo Plast om virksomhedens produktion virgine og genanvendte materialer med særligt fokus på virksomhedens CO2-beregninger, og hvordan materialevalg har stor indflydelse på et produkts samlede CO2-aftryk.

Billeder fra dagen