SKY-LIGHT søger kommerciel direktør med potentiale til CEO

Kan du skabe afsætning og toplinjevækst i en position med stor intern bevågenhed og indflydelse?

Del:

Med en ambition om at ”være førende inden for bæredygtig plastemballage og sikre den mest miljøvenlige anvendelse og genanvendelse af plastemballage” er den strategiske retning for SKY-LIGHT klar. Som central figur på denne vækstrejse søger SKY-LIGHT en erfaren kommerciel direktør, som kan yde et væsentligt bidrag til at positionere SKY-LIGHT som den foretrukne partner inden for bæredygtig emballage.

Stillingen er nyoprettet og indebærer et bredere ansvarsområde end en traditionel salgs- og marketingdirektør. Du forventes at lede og drive SKY-LIGHTs forretningsudvikling og vækst, samtidig med at du spiller en afgørende rolle i at udbrede virksomhedens kerneværdier, bæredygtige emballageløsninger og strategiske beredskab i forhold til CO2-afgift og udvidet producentansvar.

B2B-transformation og organisationsopbygning

SKY-LIGHT er en produktionsvirksomhed med stort P, som primært lever af vækst hos eksisterende kunder. Som kommerciel direktør skal du stå i spidsen for den transformationsproces, som skal være med til at udvikle den kommercielle afdeling – og virksomheden – fra at sælge enkeltstående emballagekomponenter til at sælge samlede, bæredygtige emballageløsninger, som markedet og kunderne efterspørger. Med andre ord, et ændret fokus mod at producere det man kan sælge og ikke omvendt.

Det kommercielle område består i dag af en mindre salgsorganisation, men uden en egentlig marketingfunktion, hvorfor denne skal udvikles, etableres og implementeres fra bunden i takt med behovet herfor. Det forventes derfor, at du som kommerciel direktør selv varetager de operationelle marketingopgaver i de første måneder af ansættelsen.

Du vil blive en nøgleaktør i et ansvarsfuldt, strategisk og vækstorienteret forretningsområde med både nationale og internationale kunder og samarbejdspartnere. Du refererer direkte til ejer/CEO og vil have et tæt samarbejde med denne samt den øvrige ledergruppe.

Af væsentlige nøgleopgaver kan nævnes:

  • Udarbejde salgs- og marketingstrategier, herunder en målrettet go-to-market-strategi
  • Deltage på messer i SKY-LIGHTs nærmarkeder (DK, SE, NO, DE og evt. UK)
  • Afholde/præsentere indlæg på møder om f.eks. bæredygtighed, CO2-aftryk, CO2-afgift, udvidet producentansvar mv.
  • Lead generering af nye kunder, herunder også aktiv deltagelse i salgsmøder
  • Sikre kommunikation af SKY-LIGHTs strategi og dermed SKY-LIGHTs relevans og aktualitet for kundernes grønne omstilling, branding og markedsføring
  • Yde bidrag og sparring til vedligeholdelse og opdatering af online markedsføring og SEO
  • Tilpasse, udvikle og udarbejde salgsunderstøttende materialer og præsentationer
  • Opbygge en stærk salgs- og marketingorganisation

Synlig leder og fagligt fyrtårn med customer centric-mindset

Du har solid erfaring med og kan fremvise veldokumenterede resultater som CCO, salgs- og marketingdirektør eller lignende fra en produktionsvirksomhed, som afsætter sine produkter B2B. Erfaring med en lignende transformationsopgave med skift fra produktionsfokus til en customer centric-tilgang er afgørende.

Du har formentlig en kommerciel, videregående uddannelse som f.eks. cand.merc. eller HD, men det er erfaringen og personligheden, som vægter højest. Du har gennem flere år vist, at du kan levere resultater samt motivere og lede en afsætningsorganisation. Du er dygtig til at udarbejde en solid, kommerciel plan og eksekvere på den via din forståelse for kultur og adfærd. Har du erfaring med internationalt samarbejde og grøn omstilling, er det en fordel. Desuden behersker du engelsk på forhandlingsniveau, og kan du også begå dig på tysk, er dette en fordel.

Du har en synlig, ambitiøs og motiverende ledelsesstil med fokus på at skabe forretning og resultater. Din arbejdsform er analytisk, og du motiveres af at drive forandringer, hvorfor du også tør udfordre status quo. Du er en dygtig kommunikator og stærk på eksekvering. Du er datadrevet og -fokuseret og besidder derfor også evnen til at analysere dit marked og derfra udlede, hvilke kunder SKY-LIGHT skal gå efter.

Du skal forvente ca. 50 årlige rejsedage, ligesom det forventes, at du har eller tager bopæl i hensigtsmæssig køreafstand til hovedkontoret og produktionen i Varde.

Når du har leveret på det kommercielle område og skabt en naturlig tryghed omkring din person og faglige kunnen, så er det planen, at du overtager CEO-rollen og sætter dig for bordenden og driver virksomheden videre mod nye mål.

Søg stillingen

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Team Lead & Research Consultant Cecilie Hamp på tlf. 3076 3079.

Bemærk, at virksomheden blot har behov for dit CV, når du søger stillingen. Din henvendelse behandles fortroligt og videregives ikke uden din accept.

Søg jobbet her.