Se billederne fra Plastdagen 2023

Gertrud Thisted Højlund var moderator på Plastdagen 2023.

Plastdagen 2023 samlede endnu engang medlemmer af Plastindustrien fra hele landet. Se billederne nederst på siden.

Del:

Energikrisen var afsættet, da Plastdagen 2023 blev afviklet under temaet Energi og klima: Udfordring eller mulighed?

Plastindustriens administrerende direktør, Thomas Drustrup, bød velkommen og herefter tog journalist og tv-vært Gertrud Thisted Højlund over. Hun styrede slagets gang med både humor og friske bemærkninger til enkelte af oplægsholderne dagen igennem.

Søren Lyng Ebbehøj fra Energistyrelsen fortalte om udsigterne til power-to-x som energiform

Power-to-x i fremtiden

Søren Lyng Ebbehøj fra Energistyrelsen sparkede det officielle program i gang med et indlæg om fremtidens energiformer – og kom blandt andet ind på, om power-to-x i fremtiden vil kunne udgøre et brugbart energialternativ i plastbranchen.

Kristian Overgaard fra LOGSTOR fortalte kort, hvordan virksomheden i Løgstør laver fjernvarmerør af genanvendt plastaffald – og på den måde opnår en stor CO2-besparelse.

Jan Damkjær (th.) og Morten Tang-Jensen fra kissCSR fortalte om faldgruber ved den grønne omstilling.

Jan Damkjær og Morten Tang-Jensen fra kissCSR stod for det næste indlæg, og kom med gode råd til virksomheder, der skal i gang med den grønne omstilling. Hovedbudskabet: Gør det på den måde, der passer til jeres egen virksomhed.

Peter Skjeldborg Olafsen fortalte om Outercores vinduesfals, der er et eksempel på design for disassembly, og Marianne Nielsen fra BEWI kom med eksempler på, hvordan materialevalg og design kan udnyttes, så isoleringsmateriale holder længere og bedre kan genanvendes.

Jens Thor Hansen fra Engel Nordic mindede i sit oplæg om, at det er vigtigt at opdatere virksomhedens maskinpark med tanke på energiforbruget.

Minister måtte aflyse

Digitaliseringsminister Marie Bjerre måtte desværre aflyse sin deltagelse i sidste øjeblik grundet en debat i Folketinget.

Jan Michael Jensen fra uni-technology A/S fortalte hvordan virksomheden var blevet Klimaklar Produktionsvirksomhed.

Som dagens sidste indlæg fortalte Jan Michael Jensen fra uni-technology A/S hvordan virksomheden sidste år gennemførte Klimaklar Produktionsvirksomhed, der er et rådgivningsforløb støttet af DI og Industriens Fond. Han sluttede indlægget af med en opfordring til andre virksomheder om hurtigst muligt at få kortlagt deres klimaregnskaber.

Plast i forsamlingshuset

Programmet sluttede med en særudgave af Højlunds Forsamlingshus, hvor både panelet og deltagerne i salen blev udspurgt om deres syn på plastbranchens rolle i den grønne omstilling.

Efter det officielle program var det tid til at uddele Plastprisen 2023. Samtlige nominerede kom på scenen og fik diplomer og blomster før årets vinder blev kåret: CETEC, der fik prisen for arbejdet med genanvendelse af vindmøllevinger.

Plastdagen sluttede som altid med en middag på 7. sal for medlemmerne af Plastindustrien.

Se de bedste billeder fra Plastdagen 2023 i galleriet herunder.