Præsentationer og billeder fra Nordic Bioplastic Conference 2023

Godt 150 gæster lagde vejen forbi Industriens Hus i København den 13. april til Nordic Bioplastic Conference 2023. Se billeder og find præsentationerne fra konferencen her.

Del:

Programmet for Nordic Bioplastic Conference 2023 var bredt tilrettelagt og gav deltagerne mulighed for at blive opdateret på de seneste innovationer inden for biobaseret og bionedbrydelig plast.

Bæredygtighed kan implementeres på mange måder, men materialevalg, genanvendelse og bortskaffelse af produkter er nøglefaktorer.

I denne sammenhæng er biobaserede plastmaterialer i stigende grad et alternativ til plast fremstillet af fossile råvarer og derfor noget man, som produktudvikler eller producent, bør forholde sig til. Ligeledes kan bionedbrydelig plast, som er plast, der nedbrydes til naturligt kompatible stoffer, være en måde at reducere forurening fra plast, der ikke kan indsamles til genbrug.

Til Den Nordiske Bioplastkonference 2023 var eksperter fra hele bioplastværdikæden samlet for at opdatere industrien om udviklingen på området. Ud over casestudier fra industrien og markeds- og anvendelsesoversigter indeholdt arrangementet også input fra politiske beslutningstagere, certificeringsorganer og myndigheder.

Konferencen gik i år i dybden med temaet ’massebalance’, så deltagerne fik et indblik i, hvilken betydning massebalanceprincippet forventes at få i fremtiden under anvendelse af eksempelvis ISCC og REDcert systemerne. Ligeledes var der flere indlæg om emnet ’bionedbrydelighed’, herunder præsentation af Miljøstyrelsens nye rapport om emnet.

Har du spørgsmål angående konferencen, kan de rettes til Rasmus Grusgaard, seniorkonsulent, Plastindustrien på mail: rg@plast.dk.

Se billeder og præsentationer nedenfor: