Ny europæisk certificeringsordning for Operation Clean Sweep

Den europæiske sammenslutning af plastproducenter, Plastics Europe, og den europæiske sammenslutning af plastforarbejdende virksomheder, EuPC, har lanceret et nyt harmoniseret, europæisk certificeringssystem til Operation Clean Sweep.

Del:

Den nye ordning skal styrke kampen mod spild af plastgranulat i miljøet.

– Spild af plastgranulat i vores økosystem er uacceptabelt, men finder desværre sted i alle led af værdikæden, trods indførslen af kontrolkrav til miljø, sikkerhed og kvalitetssikring, lyder det i pressemeddelelsen fra EuPC.

Operation Clean Sweep er et internationalt initiativ, udviklet til at hjælpe plastvirksomheder med at håndtere spild af plastgranulat. Den nye certificering opstiller en række nye minimumskrav, som skal kontrolleres af uafhængige instanser. Certificerede virksomheder vil årligt få deres oplysninger om blandt andet tab af plastgranulat opgjort på en offentlig tilgængelig liste.

– Den nye certificering er med til at styrke effekten af Operation Clean Sweep . Producenterne er indstillet på at implementere certificeringen på de europæiske virksomheder og opfordrer også deres partnere i værdikæden til at gøre det samme, siger Hervé Millet, klima- og produktionsdirektør i Plastics Europe.

Læs pressemeddelelsen fra EuPC her