Plastindustrien er medstifter af branchefælleskabet DI Produktion

Plastindustrien samarbejder med seks andre brancheforeninger i et nyt, stærkt branchefælleskab, DI Produktion.

Del:

Det nye branchefælleskab DI Produktion skal arbejde for, at Produktionsdanmark fremover får en endnu stærkere og tydeligere stemme i samfundsdebatten og ikke mindst over for beslutningstagere på Christiansborg og i Bruxelles.

Med en samlet lønsum på 100 mia. kr., syv brancheforeninger og med 3.800 virksomheder bliver DI Produktion en markant aktør, der arbejder for bedre produktionsvilkår i Danmark.

Peter Trillingsgaard bliver direktør i DI Produktion

Alle stiftende foreninger fortsætter som selvstændige foreninger. Der er altså ikke tale om en fusion, men om et samarbejde. Plastindustrien fortsætter som selvstændig forening og med de kendte aktiviteter.

Vigtig stemme i svær tid

Plastindustrien har allerede fra start placeret sig centralt i DI Produktion og har sikret to bestyrelsesposter, der bestrides af Søren Ulstrup, SP Group, og Michael B. Thomsen, Letbek. Desuden blev Camilla Haustrup Hermansen, viceadministrerende direktør og medejer i emballagevirksomheden Plus Pack, valgt som det nye branchefælleskabs første bestyrelsesformand på den stiftende generalforsamling i Industriens Hus.

– Plastindustrien har valgt at gå ind i samarbejdet med etableringen af DI Produktion for at kunne understøtte og præge de dagsordner, der er vigtige for landets produktionsvirksomheder – herunder plastbranchen – og dermed sikre størst mulig værdiskabelse for Plastindustriens medlemmer. DI Produktion bliver en afgørende stemme i en tid, hvor vores medlemmer står med store udfordringer med råvarepriser, forsyningskæder, rekruttering og voksende inflation, siger Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien.

DI Produktions første mærkesager bliver grøn omstilling, arbejdskraft i verdensklasse og digitalisering og automatisering.