Nomineret til Plastprisen 2022: LEGO Moulding Academy

LEGO Moulding Academy er nomineret til Plastprisen 2022 for sin indsats for uddannelse af kommende generationer af plastmagere

Del:

LEGO Koncernen har i de seneste to år arbejdet intenst på at opbygge et moulding academy med fokus på fremtidens kompetencekrav til plastmagere. Det er gjort for at tiltrække flere lærlinge til faget samt udvide kendskabet til plastproduktion, hvilket blandt andet er lykkedes gennem Build Your Future. En kampagne, der viser, hvor alsidig plastmageruddannelsen er, og giver fremtidens plastmagere et spændende indblik i arbejdet, hvor robotteknologi, 3D-print, genanvendelighed og høj kvalitet er nogle af nøgleordene.

Med etableringen af Moulding Academy har LEGO arbejdet målrettet på, at plastmager-EUX-uddannelsen blev introduceret i det danske uddannelsessystem. På den måde får flere lærlinge nu mulighed for at uddanne sig som plastmager på tværs af erhvervsuddannelserne EUD og EUX, hvor EUD-uddannelsen fokuserer på den primære produktion og EUX-uddannelsen giver mulighed for videre uddannelse med plast som speciale. Indsatsen forbinder uddannelsen som plastmager med leg, kreativitet, nysgerrighed og innovation i et tidssvarende produktionsmiljø. Lærlingene får bl.a. mulighed for at prøve kræfter med de nyeste teknologier inden for sprøjtestøbning og ligeledes noget af det bedste maskineri, der findes i branchen, alt sammen med fokus på at producere bæredygtigt og med øje for miljøet.

– Moulding Academy er LEGO Koncernens væsentligste bidrag til uddannelsen af kommende plastmagere. Det er ambitiøst projekt, fordi der stilles store krav fra branchen til kommende plastmagere. Derfor glæder det os, at vi kan bidrage med Moulding Academy og selvfølgelig også, at vi med nomineringen til plastprisen bliver anerkendt for vores indsats, siger Christoffer Høvsgaard, senior manager på LEGO Koncernens Moulding Academy.