Hama-perlerne fylder 50 år

Kvinde står med Hama-perler
"Det er fantastisk, at vores lille perle har kunnet klare sig mod al det nye legetøj, der er kommet gennem de sidste 50 år." - Lene Haaning, direktør i Malte Haaning Plastic A/S. Foto: Foto Collection.

Hama-perlerne, der produceres i Nykøbing Mors af Malte Haaning Plastic A/S, fejrer 50-års jubilæum. Virksomhedens direktør Lene Haaning er meget stolt af, at produkterne stadigvæk fremstilles i Danmark.

Del:

De velkendte danske Hama-perler fejrer i år 50-års jubilæum.

Den 29. september er det nemlig præcis 50 år siden, at den første Hama-perle forlod fabrikken i Nykøbing Mors. Siden den dag har millioner af børn over hele verden ladet kreativiteten blomstre og lavet motiver i alverdens farver,

Lene Haaning, som er direktør i virksomheden Malte Haaning Plastic A/S, der producerer Hama-perlerne, er stolt over, at perlerne efter 50 år stadig starter sin rejse til kunderne på fabrikken på Mors.

– Hama-perler bliver udviklet, produceret, pakket og sendt her i Nykøbing Mors. Sådan har det været i 50 år, og sådan er det stadig. Vi er meget stolte over, at vi i dag er markedsleder og sælger til over 40 lande, selvom der er kommet mange andre producenter af perler til rundt omkring i verden.

Hama-perlerne har overlevet 50 års teknologisk udvikling

Hama-perler findes i tre forskellige størrelser, men Midi-perlen til børn fra fem år og op var den første og står i dag for klart den største del af omsætningen. Perlerne sælges i hele verden med Tyskland og Frankrig blandt de største eksportmarkeder.

Lene Haaning er imponeret over, at perlerne har overlevet 50 års teknologisk udvikling inden for legetøj, for konkurrencen om børnenes opmærksomhed er i dag større end nogensinde.

– Det er fantastisk, at vores lille perle har kunnet klare sig mod al det nye legetøj, der er kommet gennem de sidste 50 år. Det ser vi som et kæmpe kvalitetsstempel. Hama har overlevet, ligesom en blyant og et stykke papir har det, selvom teknologien har udviklet sig så meget,” siger hun.

Hama har dog ikke stået helt tilbage for den teknologiske udvikling og har inden for de seneste år selv præsenteret appen Hama Universe, en YouTube-kanal og profilen @beadsbyhama på Instagram.