Genplast er vokset med 500% det seneste år: Samarbejde har banet vejen

I midten ses Stig Nielsen (ejer af Genplast). Tidligere i år var han nomineret til Plastprisen 2021.

Den nordjyske plastvirksomhed Genplast, der genanvender plast, oplever i øjeblikket en kæmpe fremgang. Bare det seneste har de vækstet med 500%. Forklaringen ligger måske i deres gode samarbejde med kommunen.

Del:

Ejeren af  Genplast, Stig Nielsen, er unægteligt en glad mand. Hans virksomhed er nemlig fem-doblet det seneste år, og efterspørgslen efter genanvendelse af plast, som Genplast beskæftiger sig med, er da også til at få øje på.

– Vi har så travlt, at vi nærmest ikke kan følge med, udtaler Stig Nielsen til TV2 Nord, da de besøger ham i hans virksomhed beliggende i Farsø i Vesthimmerlands Kommune.

Efterspørgslen efter plastikgenanvendelse kommer da heller ikke uden grund. Man sparer nemlig 2,5 kilo CO2 pr. kilo genanvendt plast.

– Og med de mængder plast, der er i Danmark i dag, så er der brug for rigtig mange ‘Genplast’, forklarer Stig Nielsen til TV2 Nord.

Gode erhvervsvilkår har været afgørende

Forklaringen på Genplasts succes skyldes højst sandsynligt deres ekstraordinære gode samarbejde med netop Vesthimmerlands Kommune.

Kommunen har nemlig sammen med flere vesthimmerlandske virksomheder indgået en aftale om at få genanvendt så meget plast som overhovedet muligt.

I Vesthimmerlands Kommune, hvor Per Bach Laursen (V) er borgmester, vægter man samarbejdet og de gode vilkår for erhvervslivet særligt højt.

Han siger til TV2 Nord:

– Det er et bevidst ønske for os i Vesthimmerland, at vi vil blive bedre til at omstille både os selv som kommune, men også vores private virksomheder til en mere bæredygtig fremtid. Vi tror på tæt dialog både gavner virksomhederne og kommunen.

Det kommer også til udtryk i Dansk Industris nyligt udgivet undersøgelse af kommunernes erhvervsvilkår, hvor Vesthimmerland indtager en 6. plads ud af landets samtlige 98 kommuner, når det kommer til grøn udvikling.

Ovenstående artikel er skrevet af: Emil Nørrevang, erhvervspraktikant.