Letbek A/S: »Vi vil inspirere til at træffe miljørigtige valg«

Letbek A/S bruger mere og mere genanvendt plast i produktionen. Nu udvikler virksomheden en CO2-beregner, som skal gøre det nemmere for kunder at vælge løsninger med et mindre CO2-aftryk. Det fortæller Letbek om i en ny casefilm, som er en del af ‘Realistisk om plast’-kampagnen.

Del:

Virksomheden Letbek A/S arbejder målrettet og strategisk med bæredygtighed.

Det betyder konkret, at Letbek bruger mere og mere genanvendt plast til fremstilling af produkter. I dag udgør genanvendt plast 80 % af virksomhedens produktion.

Som et nyt initiativ udvikler virksomheden nu en C02-beregner, der skal synliggøre produkters C02-aftryk over for kunder, øvrige virksomheder og forbrugere, fortæller adm. direktør i Letbek, Michael Bayer Thomsen i casefilmen:

– Vi savner en mere faktabaseret dialog omkring bæredygtighed. Vi savner egentlig, at forbrugerne – dem, der nu engang skal købe plasten –har lettere ved at træffe nogle oplyste valg.

CO2-aftryk skal være synligt

C02-beregneren skal give et overblik over et produkts samlede C02-aftryk gennem hele sin livscyklus, forklarer Louise Aagaard Jensen, Material Specialist hos Letbek, i casefilmen.

– Først regner vi på, hvor meget CO2 det kræver at producere granulaterne til at lave produktet. Derefter transporten af granulaterne i alle værdikæderne frem til, at det når til Letbek. Og til sidst hvor meget CO2, det udleder at producere produktet.

Det gør det bl.a. muligt for Letbek at inkludere CO2-påvirkningen i tilbud – side om side med eksempelvis opgavens pris, forklarer Materials Specialist Louise Aagaard Jensen:

– Vi håber, at vores CO2-beregner kan være med til at inspirere vores kunder og andre virksomheder til at arbejde med CO2 og miljørigtige valg.