Tetra Pak fastgør løse låg på føde- og drikkevareemballager

Fastgjort låg til emballage

Tetra Pak meddeler, at selskabet er klar til at indføre låg og skruelåg, der er hægtet fast på alle føde- og drikkevareemballager.

Del:

Et stop for løse låg og skruelåg har store fordele for producenter og forbrugere af føde- og drikkevarer, som ønsker at nedbringe mængden af plastaffald i naturen.

Tetra Pak implementerer nu en løsning med låg, der sidder fast, der samtidig skærer ned på CO2-udledningen sammenlignet med de traditionelle låg, også fordi lågene vil blive fremstillet i en plantebaseret version fremstillet af sukkerrør

Målet med indsatsen er at imødekomme efterspørgslen efter bæredygtige løsninger uden at gå på kompromis med fødevaresikkerheden og på en måde, der sikrer slutbrugeren en god oplevelse af produktet.

– Disse initiativer er vigtige milepæle i vores rejse mod at producere verdens mest bæredygtige fødevareemballage: en karton, der er fremstillet af 100 procent vedvarende eller genanvendte materialer, og som dermed er fuldt genanvendelig og CO2-neutral. Vi stræber konsekvent efter at levere produkter og tjenester, som tilføjer værdi til fødevarer og mennesker, samtidig med at vi beskytter planeten. Vores løfte, ‘PROTECTS WHAT’S GOOD™’, fordrer, at vi leverer innovative produkter, der imødekommer samfundets hurtigt udviklende krav, udtaler Lars Holmquist, Executive Vice President for emballageløsninger og kommerciel drift hos Tetra Pak.

Han tilføjer:

– Den største udfordring ved at anvende låg, som sidder fast på emballagen, er omfanget af de ændringer i værdikæden, som løsningen medfører. Hvis vi ser på Europa alene, vil mere end 1.000 af de emballageløsninger, som vi leverer i dag, skulle transformeres. Det svarer til over 20 milliarder låg, som forventes at blive konverteret. Og samtidig skal vi sikre, at vi minimerer indvirkningen på vores kunders drift, optimere forbrugeroplevelsen og bidrage til både at minimere affald og udvikling af emballage med øget plantebaseret og genanvendeligt indhold.