Plus Pack lancerer ny genanvendelig emballage til færdigretter

Bistro-emballage fra Plus Pack

Flere og flere forbrugere køber færdigretter og takeaway. Det stiller krav til virksomhederne om at designe emballage, der nemmere kan genanvendes. Derfor lancerer Plus Pack nu en emballageløsning, som er nem at genanvende.

Del:

Salget af færdigretter er steget i løbet af de seneste år. Ifølge en undersøgelse foretaget af GfK ConsumerScan i juni 2020 har 95% af alle husstande købt færdigretter i denne måned, hvilket er det højeste niveau, man har set.

Det er en tendens, som opfordrer detailhandelen og fødevareproducenterne til at fokusere på færdigretter, og emballageproducenterne til at designe emballage, som dækker efterspørgslen på markedet.

Drevet af visionen om at levere 100% genanvendelige produkter lancerer Plus Pack den nye  Bistro™ Warm PP Clear-løsning, som imødekommer det voksende marked for færdigretter og samtidig er let at sortere til genanvendelse efter brug.

Ksenija Garbacenka, Sustainability Manager i Plus Pack, fortæller:

– Vi har stort fokus på at udvikle nye emballageløsninger i materialer, som består af én type plast og derfor er lette at sortere og genanvende efter brug. De nye Bistro-produkter i klar plast er et rigtig godt eksempel på nye produkter, som bygger på principperne i den designguide, som Plastindustrien taget initiativ til at udvikle sammen med en lang række partnere.

Ny emballage kan tåle mikrovn og er nem at genanvende

Bistro™ Warm PP Clear er det nyeste medlem af Plus Pack’s populære produktgruppe Bistro™. Den er tiltænkt producenter af færdigretter såsom supermarkeder, delikatesser, slagtere og restauranter, som tilbyder takeaway.

Bistro™ Warm PP Clear-bakkerne er designet til at indgå i en cirkulær økonomi. Det klare PP-materiale er et mono-materiale, som er let at genanvende. Emballageløsningen lever op til EU’s plaststrategi, som kræver, at al plastemballage designes til genanvendelse inden 2030.

Derudover er klar PP et robust materiale, som kan tåle temperaturer mellem -40°C og 121°C, hvilket gør Bistro™ Warm PP Clear kan opvarmes i mikroovnen.

Emballageløsningen kan forsegles for længere holdbarhed, eller den kan anvendes med et tilpasset, låg i ultraklart PP-materiale med anti-dug funktion. Det er også muligt at tilvælge låg med ventil, hvilket gør at damp kan slippe ud af emballagen samtidig med, at maden kan opvarmes med låget på.