Nyt system fra Stäubli giver teknologisk mangfoldighed og præcision

©Stäubli - MPS035_Modular_R+2xT
©Stäublis nyudviklede værktøjsskiftesystem - MPS035_Modular_R+2xT

Stäubli Connectors har løftet sløret for et nyudviklet sortiment af kompakte robot-værktøjsskiftesystemer. Med introduktionen af denne nye serie, tilbyder Stäubli nu robot-værktøjsskiftesystemer som let kan tilpasses enhver applikation.

Del:

Et automatisk værktøjs-skiftesystem kan øge produktiviteten af en robot markant.

For mange fremstillingsprocesser er automatisk skift af værktøj den eneste måde at opnå det høje niveau af individualisering, der kræves i alle brancher i dag.

Effektive løsninger gennem et modulært produktkoncept

Som en global producent af robotter og lynkoblinger har Stäubli mange års erfaring med de industrielle krav til automatiserede robot-produktionslinjer.

Nu løfter Stäubli sløret for de fem nyudviklede værktøjsskiftesystemer: MPS015, MPS025, MPS035, MPS055 og MPS080, der dækker hele nyttelastområdet op til 80 kg.

Med denne nye serie har Stäubli nu en ”rød tråd” igennem hele sit program med opbygning af modulløsninger, som kan påbygges robot-værktøjsskiftesystemet.

Alle løsningerne er baseret på et modulært produktkoncept, som opdeles i tre grupper:

  • MPS COMPLETE står for forudkonfigurerede komplette systemer klar til øjeblikkelig brug med den korteste leveringstid.
  • MPS MODULAR tilbyder Stäubli individuelt sammensatte kundeløsninger, som også er klar til øjeblikkelig brug og kan leveres med kort varsel.
  • MPS CUSTOMIZED systemer er specifikt tilpasset kundens applikationskrav.

Høj omkostningseffektivitet gennem placering af modulerne

Stäubli-kunder kan placere transmissionsmodulerne efter behov og dermed tilpasse dem til robottens kabelpakke. Robotsiden af MPS-værktøjs-skifteren er udstyret med alle de nødvendige moduler for at kunne bruge de værktøjer, der er relevante for robotten.

På værktøjssiden er kun de transmissionsmoduler, der kræves til betjeningen af det respektive værktøj, nødvendige. Dette gør det muligt at betjene op til seks forskelligt udstyrede værktøjssider med en robotside.

– Takket være de omfattende og fleksible værktøjsmuligheder er vi i stand til at konfigurere optimale løsninger til vores kunder, understreger Norbert Ermer, Stäublis divisionschef for Stäubli Connectors i Bayreuth, han fortsætter:

– Vores mangfoldighed af teknologier kan let integreres for at åbne op for helt nye produktivitetsmuligheder for mange industrier – fra elektronik og maskinteknik til metalbearbejdning og plastindustri.

Maksimal præcision og nem integration

©Stäublis nyudviklede værktøjsskiftesystem - MPS035_Complete_R
©Stäublis nyudviklede værktøjsskiftesystem – MPS035_Complete_R

Til forbindelsen mellem robotsiden og værktøjssiden af MPS-systemet kombinerer Stäubli krydsformede styreflader med et fjederbelastet kuglelåsesystem.

Dette gør det muligt for systemerne at opnå maksimal præcision gennem hele produktets levetid. Gentagelsesnøjagtigheden er +/- 1,5 μm.

De nye Stäubli systemer er fastgøres direkte til ISO-standardflangen for hver robot uden behov for en adapter. Dette ISO-standard mønster føres også på værktøjssiden.

De individuelt konfigurerede værktøjs-skifte-systemer leveres færdigsamlede og klar til brug. MPS robot-værktøjs-skifterene kan til enhver tid tilpasses eller udvides til nye applikationer.

Om Stäubli:
Stäubli tilbyder innovative mekatroniske løsninger inden for tre kerneområder: koblingssystemer, robotteknologi og tekstil. Med over 5500 ansatte har virksomheden en årlig omsætning på 1,3 milliarder schweiziske franc. Oprindeligt grundlagt i 1892 som et lille firma i Zürich / Horgen, er Stäubli nu en international koncern med base i Pfäffikon, Schweiz. www.staubli.com.