Bliv klogere på Plastindustriens nye projekter

Plastindustrien har søsat fire nye projekter i forlængelse af Plastindustriens strategi 2020-2023 ’Plastproduktion med ansvar’. De blev præsenteret til Nytårskuren, og du kan læse om dem her.

Del:

I starten af året kunne Plastindustriens sekretariat løfte sløret for fire nye, store projekter: Plast i byggeriet, Grønne kompetencer, Energieffektiviseringer i plastbranchen og Plast på museum.

Bliv klogere på de fire aktiviteter og oplev præsentationerne her.

Genbrug og genanvendelse af plast i byggeriet

Plastindustrien har kickstartet et nyt projekt, der har til formål er at italesætte og videreudvikle plast i byggeriet som en bæredygtig løsning med mulighed for cirkulære forretningsmodeller, øget genanvendelse og mere brug af genanvendt plast.

Vil du gerne deltage? Læs mere og kontakt projektets tovholdere: miljøpolitisk chef Christina Busk eller innovationskonsulent Rasmus Grusgaard.

Grønne kompetencer

Grønne kompetencer skal give plastmageruddannelsen en grønnere profil, så uddannelsens indhold stemmer overens med plastvirksomheders arbejde med grøn omstilling.

Samtidig vil et øget fokus på bæredygtighed i plastmageruddannelsen gøre det nemmere at tiltrække plastmagerlærlinge.

Kontakt uddannelseskonsulent Jo Dietrich, hvis din virksomhed gerne vil bidrage.

Status på Energiprojektet

Energiprojektet  skal udbrede kendskabet til de gode og konkrete erfaringer, som danske plastvirksomheder har høstet i forbindelse med brancheaftalen med Energistyrelsen om målrettede PSO-lempelser.

Projektet videreudvikles løbende med nye aktiviteter og webinarer med miljøkonsulent Anders Kildegaard Knudsen ved roret.

Senere på året udkommer et casekatalog med en række erfaringer og eksempler på energibesparelser i branchen.

Plast på museum

Forskellige museer har vist interesse for at indgå i et samarbejde om en udstilling med fokus på plastens rolle og betydning i samfundet.

Derfor har Plastindustrien – med innovationskonsulent Rasmus Grusgaard i spidsen – igangsat arbejdet med at udvikle et udstillingskoncept og ansøge om fondsfinansiering. Sigtet er at kunne opleve Plast på museum i 2023.

Se præsentationer fra Nytårskuren:

LÆS OGSÅ: Se højdepunkter fra Plastindustriens Nytårskur