Ny film om plastmagerfaget sætter spot på videreuddannelsesmuligheder og plastmager-EUX

Plastindustrien står bag en ny film om plastmageruddannelsen med særligt fokus på, hvordan man som plastmager kan specialisere sig og bygge ovenpå sin uddannelse. Filmen henvender sig både til uddannelsesparate unge, deres forældre og UU-vejledere.

Del:

I Plastindustriens nye film om plastmager-uddannelsen kan unge blive klogere på, hvad man laver som plastmager og hvilke mange forskellige job- og videreuddannelsesmuligheder en faglært plastmager har.

Filmen omhandler også EUX-plastmageruddannelsen, som både udmønter sig i et svendebrev og en studenterhue og dermed giver direkte adgang til at videreuddanne sig til fx ingeniør.

Filmen er primært tiltænkt unge, som er i tvivl om uddannelsesvalg, samt forældre og UU-vejledere, som i mange tilfælde påvirker unges uddannelsesvalg.

Plastmageruddannelsen åbner mange døre

Det primære mål med filmen er, at det skal stå soleklart, at plastmageruddannelsen kan være et springbræt til en specialisering eller en anden uddannelse på et senere tidspunkt.

Det kan give en ro for dem, der ikke er 100 % sikre på, hvad de gerne vil arbejde med senere hen – og som af den årsag ikke ønsker at afgrænse sine muligheder, forklarer Jo Dietrich, uddannelseskonsulent i Plastindustrien:

– Plastindustriens nye explainer-film om videreuddannelse for plastmageren henvender sig til unge, forældre og UU-vejledere med budskabet om, at man med en plastmageruddannelse, både som EUD og EUX, har masser af muligheder for at videreuddanne sig, hvis man senere i livet ønsker det.

Hun uddyber:

– Det er vigtigt for os at vise, at en erhvervsuddannelse som plastmageren ikke er et valg for livet. Det kan afholde mange, der tror, at en faglært uddannelse er for livet, og at man ikke kan komme videre, når man først har valgt.

Det har også været vigtigt at vise, hvad man laver som plastmager i en virksomhed – at man fx arbejder som operatør, og hvem man typisk kommer til at samarbejde med.

Se filmen her: