Få et overblik over de nye restriktioner i Nordjylland

Regeringen har netop indført nye coronarestriktioner i flere nordjyske kommuner. Få et overblik over de nye tiltalg og anbefalinger der kan være relevante for din virksomhed.

Del:

Regeringen har valgt at iværksætte en række lokale restriktioner og tiltag i de følgende kommuner for at reducere smitteudviklingen: Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø.

Myndighederne oplyser, at regelændringerne som udgangspunkt træder i kraft mandag den 9. november 2020, men alle opfordres øjeblikkeligt til at følge de nye retningslinjer.

Restriktionerne er foreløbigt gældende til og med den 3. december 2020.

Plastindustrien har nedenfor fremhævet en række retningslinjer, der er særligt relevante for plastvirksomheder i Nordjylland:

  • Arbejdsgivere i de berørte kommuner opfordres kraftigt til ikke at tage imod ansatte, kunder, erhvervsdrivende osv. med bopæl i en anden kommune. Det gælder ikke mindst for tilrejsende fra udlandet.
  • Offentlige og private arbejdspladser i de berørte kommuner opfordres kraftigt til at hjemsende alle ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner.
  • Produktionsvirksomheder skal ikke holde lukket, men arbejdsgivere opfordres kraftigt til ikke at lade ansatte med bopæl i en anden kommune møde fysisk på arbejde.
  • Godstransport er som udgangspunkt kritisk, og transport af gods til og fra og gennem de omfattende kommuner er fortsat muligt af hensyn til forsyningssikkerheden.
  • Det er dog afgørende, at de chauffører og transportarbejdere, der bor i de berørte kommuner ikke spreder virussen til andre dele af Danmark og Europa. Chauffører og transportarbejdere, der bor i de berørte kommuner bør derfor ikke udføre arbejde uden for de berørte kommuner og er derfor ikke omfattet af at ”være en kritisk funktion”.
  • Transportarbejdere og chauffører bosat i de berørte kommuner kan således ikke udføre godskørsel uden for de berørte kommuner i perioden, hvor tiltagene gælder. Det kan dog godt udføre transport mellem de berørte kommuner.
  • Alle med bopæl i de berørte kommuner opfordres til at lade sig teste i den periode, som tiltagene gælder.

Du kan læse mere om alle de nye tiltag og anbefalinger fra myndighederne i dette faktaark.

LÆS OGSÅ: DI – Restriktionerne i Nordjylland er historisk omfattende – nu skal virksomheder og borgere have hjælp