Vandbesparende opfindelse i genanvendt plast vinder indpas i udlandet

Virksomheden Hexa-Cover har vundet to nye internationale projekter. Sammen med Kellpo A/S skal virksomheden levere plastflydebrikker fremstillet af i alt 550 tons plastaffald, som i de kommende 25 år kraftigt vil reducere vandfordampning og beskytte mod kontaminering.

Del:

Virksomheden Hexa-Cover producerer flydebrikker i genanvendt plast, som bruges til overdækning af opbevaret vand. Flydebrikkerne beskytter vandet fra at fordampe eller blive kontamineret, hvilket i sidste ende giver store vandbesparelser – særligt i områder med høje temperaturer.

Nu har virksomheden fået to nye, betydelige ordrer. Hexa-Cover skal derned levere 62.000 m2 Hexa-Cover®-overdækning til en kunde i Chile og 20.000 m2 til en kunde i Mellemøsten.

550 tons genanvendt plast

De to projekter inkluderer i alt 550 tons genanvendt plast – altså 550 tons plastaffald, som i de kommende ca. 25 år vil blive anvendt til kraftigt at reducere tab af vand samt stærkt reducere behovet for at oprense vandet.

– Vi bliver valgt grundet vores knowhow med produktion af flydebrikker af genbrugsplast samt naturligvis det forhold, at vi siden 2004 har været tilstede i markedet, og udelukkende leveret kvalitetsløsninger, udtaler Søren Madsen, CEO i Hexa-Cover i virksomhedens pressemeddelelse.

Han afrunder:

– Sagt i al beskedenhed, så vi har simpelthen en fantastisk business case som kommer vores kunder, miljøet og os selv til gode.

Ordrene betyder, at virksomheden udvider sin produktionskapacitet i Thisted.

Flydebrikkerne er blevet til i et samarbejde mellem de to danske virksomheder Hexa-Cover A/S og Kellpo A/S, som samarbejder om produktionen af flydebrikkerne.

LÆS OGSÅ: Flydebrikker af genanvendt plast giver store vandbesparelser i landbruget