ReSea Project indgår grønt partnerskab

Virksomheden ReSea Project slår pjalterne sammen med Plastic Change i et nyt samarbejde, der skal sikre mere opmærksomhed omkring øget genanvendelse og forebyggelse af plast i havet.

Del:

Virksomheden ReSea Project – der udspringer af Pack Tech – har gjort det til sin mission at indsamle plast fra verdenshavene, som dernæst bliver brugt i forskellige produkter af genanvendt plast.

Nu har ReSea Project etableret et strategisk partnerskab med organisationen Plastic Change for skærpe opmærksomheden om kampen for et plastfrit hav.

Christian Loumann Jensen, adm. direktør i ReSea Project, under præsentationen af samarbejdet med Plastic Change.

Christian Loumann Jensen, adm. direktør i ReSea Project, fortæller:

– Vi står over for et akut behov for at opsamle plastaffald, så det ikke ender som mikroplast i vores verdenshave, men indsatsen kan ikke stå alene. Derfor har vi allieret os med Plastic Change, som arbejder på at løse problemet på den lange bane og sikre, at affaldet ikke fortsat ender i havet i fremtiden.

Plastic Change vil fremadrettet henvise aktører – som gerne vil i gang med at indsamle plast fra havet – til ReSea Project, idet virksomhedens metode til effektivt at indsamle og genanvende plasten er veldokumenteret.

Ferie gav ide til ny virksomhed

Christian Loumann Jensen fik ideen til ReSea Project, da han var på ferie på Bali, hvor han og familien mødt blev af en strand med en masse plastffald.

Det fik ham i gang med at organisere, at lokale fiskere samlede plast op, så den kunne blive genanvendt.

Kimen til ReSea Project var dermed lagt, og i dag indsamler virksomheden tonsvis af plast, som dernæst bliver vasket og genanvendt.

Virksomheder som sportstøjbrandet Rockay, den australske vinproducent The Hidden Sea og bikiniproducenten Copenhagen Cartel er blandt dem, der betaler for arbejdet.

For hvert kilo indsamlet affald støtter ReSea Project fremover Plastic Change med et beløb.