Quantafuel og Rambøll vil udbrede kemisk genanvendelse i hele Europa

Quantafuel og Rambøll har indgået et samarbejde om at investere i nye fabrikker til kemisk genanvendelse på tværs af Europa.

Quantafuel har indgået et samarbejde med Rambøll om at investere i industrielle anlæg til kemisk genanvendelse på tværs af Europa. Den første danske fabrik er allerede på tegnebrættet.

Del:

Quantafuel og Rambøll har indgået et samarbejde om at investere i nye fabrikker til kemisk genanvendelse på tværs af Europa. Ambition er, at de genvundne ressourcer skal leveres til plastindustrien og i sidste endne blive til nye plastprodukter.

Den første danske fabrik i fuld skala er allerede planlagt. Quantafuel har ambitioner om – i samabejde med Rambøll – at udbrede teknologien til kemisk genanvendelse med flere europæiske anlæg, udtaler Erik Rynning, projektleder i Quantafuel til CleantechWatch:

– Første stadie var vores anlæg i Mexico, hvor vi lavede batches og lykkedes med det, som vældig mange ikke har formået, nemlig at få den rigtige kvalitet på pyrolyse-olien. Næste stadie er pilotfabrikken i Skive, der kører en kontinuerlig produktion 24 timer i døgnet, som jeg tror, vi er de første i verden til. Nu skal vi så bygge det første anlæg i industriel skala.

Klar til drift i 2022

Det er Rambøll, som skal udføre skitseprojektet for det danske anlæg, som endnu ikke har fået fastlagt placering eller prisskilt. Investeringsgrundlaget skal efter være klar i 2020, og derfra er der indregnet 18 til 24 måneder til at bygge anlægget, som forventes at være klar til drift seneste ved udgangen af 2022.

– Vores plan er at lave en investeringsbeslutning på hele to anlæg i år og tre anlæg næste år. Det kan blive rigtig stort. Vores ejere og bestyrelse har planer om at udrulle det først i Europa og så i resten af verden, siger projektleder i Quantafuel Erik Rynning til CleantechWatch.

Quantafuel og Rambøll vil undersøge mulighederne for at udføre et standard-design for flere tilsvarende anlæg til kemisk genanvendelse af plast i Europa.

LÆS MERE: Quantafuel allierer sig med Rambøll: Vil etablere genanvendelsesfabrikker i hele Europa i CleantechWatch

LÆS MERE: Se præsetioner og billeder fra konferencen ‘Kemisk genanvendelse af plast’