De nominerede til Plastprisen 2020 er…

De fem nominerede virksomheder/produkter til Plastprisen 2020 er 100% Recycled Flamingo (BEWiSynbra), Evolve by Faerch, Gravenhorst Plast, Letbek og PureSound (Bramming Plast-Industri).

Del:

Plastindustrien har siden 1987 uddelt Plastprisen som en hyldest af de ekstraordinære præstationer i den danske plastbranche.

Brancheforeningen har modtaget en lang række stærke bud på potentielle prismodtagere, hvorefter Plastindustriens bestyrelse har udvalgt fem nominerede.

Adm. direktør i Plastindustrien, Thomas Drustrup, udtaler:

– Jeg er rigtig glad for, at det igen i år er et enormt skarpt felt af nominerede, som bejler til at modtage Plastprisen. Vi har i branchen utroligt meget fokus på bl.a. innovation og øget genanvendelse, og det er en udvikling, som de fem nominerede er gode repræsentanter for.

Thomas Drustrup fortsætter:

– Vi vil som brancheforening gerne være med til at skabe et mere nuanceret og realistisk syn på plast og de danske plastvirksomheder. Det gør vi bl.a. ved at uddele Plastprisen, som er en oplagt anledning til at fortælle om, hvordan branchen arbejder benhårdt med innovativ produktudvikling og nye grønne løsninger.

Vinderen får tildelt eb statuette og en check på 50.000 kroner.

De fem nominerede:

100% Recycled Flamingo (BEWiSynbra), Holbæk

100% Recycled Flamingo er nomineret til Plastprisen, da det er en nyudviklet råvare, der udelukkende består af genanvendt materiale, hvilket medfører en betragtelig CO2-gevinst. Materialet har bl.a. gode isolerende og stødabsorberende egenskaber. Læs mere om nomineringen her.

Evolve by Faerch, Holstebro

Evolve by Faerch er nomineret til Plastprisen, da det er en unik type fødevareemballage, der er fremstillet af op til 100% genanvendte materialer fra flasker og bakker. Konceptet er et skridt på vejen mod at skabe reel cirkularitet inden for fødevareemballage. Læs mere om nomineringen her.

Gravenhorst Plast, Glumsø

Gravenhorst Plast er nomineret til Plastprisen for indsatsen med at opfinde en patenteret produktionsproces, hvor det er muligt at producere brugbare emner (fx møbler) af usorteret plast. Det er særligt fabrikant René Borggard, der har drevet udviklingen fremad. Læs mere om nomineringen her.

Letbek, Tistrup

Letbek er nomineret til Plastprisen for virksomhedens mangeårige arbejde med at fremstille produkter i genanvendt plast – lige fra designerstole med fiskenet fra Thyborøn til vinduesrammer med husholdningsaffald fra København. 70-80% af virksomhedens samlede plastforbrug består af genanvendte materialer. Læs mere om nomineringen her.

PureSound (Bramming Plast-Industri), Bramming

PureSound er nomineret til Plastprisen, da det en unik PUR-skum med fremragende egenskaber ift. lydabsorbering, hvilket gør den meget relevant at bruge i fx åbne kontormiljøer og børnehaver. Materialet er designet, så både affald fra fremstillingsprocessen produktionsaffald og selve produktet kan genanvendes. Læs mere om nomineringen her.