Coronakrisen har været en katalysator for bæredygtighed

I en hård krise blæser der alligevel positive vinde, mener bl.a. Schoeller Plast, der deltager i Verdensmål i Værdikæden – et nyt ambitiøst projekt, der har for øje at finde løsninger på den danske restaurationsbranches største bæredygtighedsudfordringer.

Del:

Nedenstående er et uddrag fra artiklen ‘Coronakrisen har været en katalysator for bæredygtighed‘ af Verdensmål i Værdikæden.

Selvom COVID-19 har efterladt mange virksomheder med alvorlige økonomiske tab, så har krisen været med til at sætte skub i mange processer omkring bæredygtighed.

Det vurderer flere af deltagerne i Verdensmål i Værdikæden, der er finansieret af Industriens Fond og er et samarbejde mellem Global Compact Network Denmark og brancheorganisationen Danmarks Restauranter & Cafeer (DRC).

Gennem samarbejde og fælles indsats er det målet, at projektet finder løsninger på den danske restaurationsbranches største bæredygtighedsudfordringer. Målet er at styrke konkurrenceevnen for de danske virksomheder, som leverer løsningerne samt hæve bæredygtighedsambitionerne hos både restauranter og leverandører.

Bæredygtig udvikling er en fælles forpligtelse

Coronakrisen har også været en katalysator for et øget fokus på bæredygtighed hos de virksomheder, der ikke har været hårdest ramt. Krisen har været en kærkommen mulighed for at tænke anderledes eller genbesøge ens mål og værdier. Og den har været en kærkommen mulighed for at børste ens mål for bæredygtighed af.

En af de virksomheder, som har tænkt sådan, er Schoeller Plast. De er nok bedst kendt for den ikoniske plasticølkasse, men producerer også kasser til transport af mad og fødevarer, som leveres til restaurationsbranchen. Direktør Jan Bybjerg Pedersen forklarer:

– Helt ærligt, så har vi haft tæsketravlt, så vi har ikke mærket krisen som andre måske har. Men når vi ser på helheden i branchen, som vi jo er en del af, så står vi alle med samme problem: Vi vil gerne være bedre til at passe på de ressourcer, der er. Gennem en krise og i arbejdet med projekter som ViV [Verdensmål i Værdikæden, red.], bliver vi alle presset ud i at tænke anderledes, og det er godt. Vi har en forpligtelse til at passe på vores ressourcer, og for mig at se har vi en forpligtelse til, at Danmark skal forandre sig i en grønnere retning for at sikre arbejdspladser og vores virksomheder.

Netop forpligtelsen til at forandre Danmark i en grønnere retning er tanken bag projektet Verdensmål i Værdikæden. At corona skulle gøre sit indtog, vidste ingen – men nu bliver den forhåbentlig en katalysator for projektet lige så vel som for deltagerne selv.

Om Verdensmål i Værdikæden:

Verdensmål i Værdikæden er et ambitiøst flagskibsprojekt mellem Global Compact Network Denmark og Danmarks Restauranter & Cafeer for at skabe en mere bæredygtig dansk restaurationsbranche. Projektet er finansieret af Industriens Fond og løber indtil slut 2021. Over 75 forskellige aktører deltager i projektet og omfatter udover restauratørerne selv leverandører i alle størrelser samt videnaktører såsom universiteter og brancheorganisationer.

LÆS MERE HER: Verdensmål i Værdikæden